meriți să fii surprins
Turta dulce Bio

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

150 g g Miere Miere
100 g g Unt Unt
100 g g Zahar brun Zahar brun
1 bucati bucata Oua Ou
350 g g Faina Faina
1 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
2 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
1 lingurite lingurita Ghimbir Ghimbir
0,5 lingurite lingurita Nucsoara Nucsoara
0,5 lingurite lingurita Cuisoare Cuisoare
(pulbere)

glazura

1 bucati bucata Albusuri Albus
200 g g Zahar pudra Zahar pudra
6 - 7 picaturi picatura Zeama de lamaie Zeama de lamaie

Turta dulce Bio

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:40 h
(14)

Mod de preparare

Amesteca intr-o craticioara mierea, zaharul si mirodeniile. Lasa-le la foc mic pana cand se topeste zaharul.

Ia craticioara de pe foc si adauga bicarbonatul de sodiu, amesteca pana obtii o pasta, iar apoi lasa-l sa actioneze 4-5 minute.

Perfect! Acum adauga untul cubulete (la temperatura camerei) si amesteca pana e aproape topit.

E momentul sa incorporezi oul in compozitie. Adauga acum si faina si amesteca pana obtii un aluat omogen, lipicios si delicios.

Pune coca intr-o folie de plastic si las-o la frigider cam 1-3 ore.

Gata? E momentul sa scoti coca din frigider si s-o intinzi usor, astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 0,3 - 0,4 cm.

Incepe partea distractiva pentru toata familia! Decupeaza coca folosind formele preferate.

Pune figurinele de turta dulce pe o tava cu foaie de copt si coace-le la cuptorul incins in prealabil la 200°C, cu ventilatie, 6-7 minute (iar daca ai un cuptor pe gaz, incinge-l inainte, la foc mediu).

Glazura: Secretul unei glazuri perfecte este timpul. Bate albusul aproximativ 5 minute, apoi adauga treptat zaharul pudra si mai bate compozitia 10 minute. La final adauga si picaturile de lamaie.

Daca vrei sa incerci o glazura colorata natural, adauga putin suc de sfecla pentru roz sau suc de afine pentru bleu.

E momentul sa le decorezi cu imaginatie! Pofta dulce!