
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIslere cu crema de portocale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mod preparare crema: Bateti untul, la temparatura camerei cu ajutorul unui mixer, intr-un bol. Adaugati zaharul pudra si zaharul vanilat. Apoi puneti ouale, sucul de portocala si coaja. Mixati pana la omogenizare. Compozitia obtinuta o puneti la baine-marie timp de 15 minute amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Cand este gata, lasati la racit pentru aproximativ o ora.
Mod de preparare blat: Pentru a face blatul, puneti intr-un bol faina, praful de copt si pudra de cacao (cernute) . Adaugati zaharul pudra si untul si amestecati bine (cu mana). Adaugati frisca batuta si amestecati cu mana pana de obtine un aluat ferm. Acoperiti amestecul si lasati-l la frigider cateva ore.
Dupa ce s-a odihnit si racit aluatul, pregatiti masa de lucru. Presarati faina pe o suprafata de lucru si intindeti aluatul. Cu ajutorul unor forme rotunde mici, de 6 cm, taiati din amestecul de ciocolata. Puneti rondelele pe o tava de copt unsa. Acoperiti cu un prosop si lasati-le la cald timp de o ora.
Incalziti cuptorul la 180 de grade C si puneti rondelele la cuptor, timp de 9 minute. Cand se racesc, puneti crema de portocale si lipiti-le intre ele, ca un sandwitch. Presarati cu zahar pudra.