
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listIslere cu crema de portocale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mod preparare crema: Bateti untul, la temparatura camerei cu ajutorul unui mixer, intr-un bol. Adaugati zaharul pudra si zaharul vanilat. Apoi puneti ouale, sucul de portocala si coaja. Mixati pana la omogenizare. Compozitia obtinuta o puneti la baine-marie timp de 15 minute amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Cand este gata, lasati la racit pentru aproximativ o ora.
Mod de preparare blat: Pentru a face blatul, puneti intr-un bol faina, praful de copt si pudra de cacao (cernute) . Adaugati zaharul pudra si untul si amestecati bine (cu mana). Adaugati frisca batuta si amestecati cu mana pana de obtine un aluat ferm. Acoperiti amestecul si lasati-l la frigider cateva ore.
Dupa ce s-a odihnit si racit aluatul, pregatiti masa de lucru. Presarati faina pe o suprafata de lucru si intindeti aluatul. Cu ajutorul unor forme rotunde mici, de 6 cm, taiati din amestecul de ciocolata. Puneti rondelele pe o tava de copt unsa. Acoperiti cu un prosop si lasati-le la cald timp de o ora.
Incalziti cuptorul la 180 de grade C si puneti rondelele la cuptor, timp de 9 minute. Cand se racesc, puneti crema de portocale si lipiti-le intre ele, ca un sandwitch. Presarati cu zahar pudra.