meriți să fii surprins
Islere cu crema de portocale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
4 bucati bucata Oua Ou
3 bucati bucata Portocale Portocala
Coaja de portocala Coaja de portocala
(dupa gust)
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
3 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
12 g g Cacao Cacao
180 g g Zahar pudra Zahar pudra
135 g g Unt Unt
110 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
1 lingurite lingurita Zahar pudra Zahar pudra

Islere cu crema de portocale

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(1)

Mod de preparare

Mod preparare crema: Bateti untul, la temparatura camerei cu ajutorul unui mixer, intr-un bol. Adaugati zaharul pudra si zaharul vanilat. Apoi puneti ouale, sucul de portocala si coaja. Mixati pana la omogenizare. Compozitia obtinuta o puneti la baine-marie timp de 15 minute amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Cand este gata, lasati la racit pentru aproximativ o ora.

Mod de preparare blat: Pentru a face blatul, puneti intr-un bol faina, praful de copt si pudra de cacao (cernute) . Adaugati zaharul pudra si untul si amestecati bine (cu mana). Adaugati frisca batuta si amestecati cu mana pana de obtine un aluat ferm. Acoperiti amestecul si lasati-l la frigider cateva ore.

Dupa ce s-a odihnit si racit aluatul, pregatiti masa de lucru. Presarati faina pe o suprafata de lucru si intindeti aluatul. Cu ajutorul unor forme rotunde mici, de 6 cm, taiati din amestecul de ciocolata. Puneti rondelele pe o tava de copt unsa. Acoperiti cu un prosop si lasati-le la cald timp de o ora.

Incalziti cuptorul la 180 de grade C si puneti rondelele la cuptor, timp de 9 minute. Cand se racesc, puneti crema de portocale si lipiti-le intre ele, ca un sandwitch. Presarati cu zahar pudra.