
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCiorapel de Craciun
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1:a. Incalzeste cuptorul la 220°C si asaza hartie de copt intr-o tava.
b. Pentru blat, amesteca albusurile cu un strop de sare. Bate galbenusurile cu zaharul pana capata o consistent cremoasa. Adauga cu o lingura albusurile peste mixul de galbenus si cerne peste faina si malaiul. Inglobeaza cu grija si intinde aluatul obtinut in tava, apoi lasa-l la copt timp de aproxiumativ 12 minute.
c. Rastoarna prajitura pe un prosop pe care in prealabil ai presarat zahar pudra si indeparteaza cu grija hartia de copt, apoi las-o sa se raceasca.
d. Taie o forma de ciorap din carton, aseaz-o peste blat si taie doi ciorapei.
Pasul 2:a. Pentru umplutura, topeste ciocolata cu romul intr-un vas in bain marie, apoi indeparteaz-o de sursa de caldura. Tot in bain marie, bate galbenusurile cu jumatate din zahar. Adauga si ciocolata si amesteca, apoi ia-le de pe foc dar continua sa amesteci pana cand se racesc (intr-un bol tinut in apa cu gheata).
b. Bate smantana racita pana cand se transforma in frisca. Amesteca albusurile cu zaharul ramas. Pune cu o lingura frisca peste mixul de ciocolata si amesteca totul rapid, inainte ca mixul sa se aseze. Cu grija, inglobeaza si albusurile .
c. Pune mixul obtinut intr-un pistol pentru decorarea prajiturilor cu varf neted si ingust. Pune unul dintre ciorapei pe un platou de prajituri si asaza cu pistolul umplutura peste el.
Pasul 3:Asaza al doilea ciorapel deasupra celuilalt si apasa usor.
Pasul 4:a. Framanta martipanul cu putin zahar pudra pana se uniformizeaza aspectul si pune putin deoparte pentru a face stelutele si fundele. Coloreaza restul cu rosu aprins si intinde-l cu un facalet pana obtii o grosime de 3mm. Folosind acelasi tipar de carton, taie un ciorapel si asaza-l peste prajitura.
b. Folosing un cutit paleta, netezeste marginile prajiturii, apoi acopera-le cu migdale.
Pasul 5:a. Coloreaza martipanul ramas verde si galben, intinde-l si decupeaza stelute si fundite cu ajutorul unei rotite pentru aluat. Asaza funditele pe partea de sus a ciorapelului si apasa usor.
Pasul 6:Mixeaza zaharul pudra si sucul de lamiae pana obtii o consistenta potrivita pentru a o folosi la ornare. Folosind un pistol de ornat prajituri decoreaza ciorapelul pe margini sau asa cum doresti.
Pasul 7:Finiseaza cu stelutele si lasa-l la racit cel putin 30 de minute inainte de a-l servi.