meriți să fii surprins
Ciorapel de Craciun

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

6 bucati bucata Oua Ou
150 g g Zahar Zahar
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(650)
50 g g Malai Malai
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust)
150 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
20 ml ml Rom Rom
(brun )
2 bucati bucata Oua Ou
40 g g Zahar Zahar
150 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
400 g g Martipan Martipan
(pasta)
2 lingurite lingurita Zeama de lamaie Zeama de lamaie
110 g g Zahar pudra Zahar pudra
3 bucati bucata Colorant alimentar Colorant alimentar
50 g g Migdale Migdale
(fulgi )

Ciorapel de Craciun

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(3)

Mod de preparare

Pasul 1:a. Incalzeste cuptorul la 220°C si asaza hartie de copt intr-o tava.

b. Pentru blat, amesteca albusurile cu un strop de sare. Bate galbenusurile cu zaharul pana capata o consistent cremoasa. Adauga cu o lingura albusurile peste mixul de galbenus si cerne peste faina si malaiul. Inglobeaza cu grija si intinde aluatul obtinut in tava, apoi lasa-l la copt timp de aproxiumativ 12 minute.

c. Rastoarna prajitura pe un prosop pe care in prealabil ai presarat zahar pudra si indeparteaza cu grija hartia de copt, apoi las-o sa se raceasca.

d. Taie o forma de ciorap din carton, aseaz-o peste blat si taie doi ciorapei.

Pasul 2:a. Pentru umplutura, topeste ciocolata cu romul intr-un vas in bain marie, apoi indeparteaz-o de sursa de caldura. Tot in bain marie, bate galbenusurile cu jumatate din zahar. Adauga si ciocolata si amesteca, apoi ia-le de pe foc dar continua sa amesteci pana cand se racesc (intr-un bol tinut in apa cu gheata).

b. Bate smantana racita pana cand se transforma in frisca. Amesteca albusurile cu zaharul ramas. Pune cu o lingura frisca peste mixul de ciocolata si amesteca totul rapid, inainte ca mixul sa se aseze. Cu grija, inglobeaza si albusurile .

c. Pune mixul obtinut intr-un pistol pentru decorarea prajiturilor cu varf neted si ingust. Pune unul dintre ciorapei pe un platou de prajituri si asaza cu pistolul umplutura peste el.

Pasul 3:Asaza al doilea ciorapel deasupra celuilalt si apasa usor.

Pasul 4:a. Framanta martipanul cu putin zahar pudra pana se uniformizeaza aspectul si pune putin deoparte pentru a face stelutele si fundele. Coloreaza restul cu rosu aprins si intinde-l cu un facalet pana obtii o grosime de 3mm. Folosind acelasi tipar de carton, taie un ciorapel si asaza-l peste prajitura.

b. Folosing un cutit paleta, netezeste marginile prajiturii, apoi acopera-le cu migdale.

Pasul 5:a. Coloreaza martipanul ramas verde si galben, intinde-l si decupeaza stelute si fundite cu ajutorul unei rotite pentru aluat. Asaza funditele pe partea de sus a ciorapelului si apasa usor.

Pasul 6:Mixeaza zaharul pudra si sucul de lamiae pana obtii o consistenta potrivita pentru a o folosi la ornare. Folosind un pistol de ornat prajituri decoreaza ciorapelul pe margini sau asa cum doresti.

Pasul 7:Finiseaza cu stelutele si lasa-l la racit cel putin 30 de minute inainte de a-l servi.

1 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei