
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Unt Unt | |
250 g g | Zahar Zahar | |
100 g g | Cacao Cacao | |
240 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
1 g g | Sare de mare Sare de mare |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiscuiti cu cacao
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Untul trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei, deci moale, asa ca il scoatem din frigider cu cateva ore sau chiar cu o zi inainte de folosire. Spumam untul cu zaharul si miezul de la pastaia de vanilie, 1-2 minute, cu mixerul la viteza medie. Adaugam apoi faina, cernuta impreuna cu sarea si cacaua. Amestecam pana sunt incorporate si avem un aluat bine legat.
Facem un disc din aluat, il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin o ora. Apoi, lucrand cu jumatate din aluat o data, intindem o foaie de cca 0.5 cm grosime, intre 2 foi de hartie de copt sau pe planseta tapetata cu faina.
Eu prefer pentru biscuitii cu cacao varianta cu hartie de copt, pentru ca faina lasa urme albe pe biscuiti. Taiem biscuitii folosind forme speciale sau pur si simplu un pahar si ii asezam in tava, pe hartie de copt. Folosim un pai pentru a face o gaurica in fiecare biscuite, pe unde sa putem trece panglica cu care transformam biscuitii in ornamente.
Biscuitii cu cacao se coc 8-10 minute, in cuptorul incins la 180°C. Nu va faceti griji daca sunt inca moi cand ii scoateti din cuptor, se intaresc pe masura ce sa racesc.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.