meriți să fii surprins
Biscuiti cu nuca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(650 )
150 g g Unt Unt
80 g g Zahar pudra Zahar pudra
100 g g Miez seminte de floarea-soarelui Miez seminte de floarea-soarelui
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
1 bucati bucata Oua Ou
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
20 bucati bucata Visine Visine
(confiate)

Biscuiti cu nuca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(1)

Mod de preparare

Toate ingredientele, mai ales untul, trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol incapator se spumeaza untul, zaharul pudra si coaja de lamaie, pana se obtine o spuma alba, in care granulele de zahar nu se mai simt. Se adauga oul si se amesteca. Se pun apoi faina si praful de copt si se amesteca. La final, se adauga si nucile date prin blender (sau taiate grosier din cutit). Se obtine asftel un aluat omogen, lipicios. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece o ora.

Se incinge cuptorul la 190° si se tapeteaza tava cu hartie de copt. Din aluatul rece, se modeleaza bilute de marimea unei mingi de ping-pong. Se asaza in tava si se pune pe fiecare o visina confiata.

Biscuitii se coc 10-12 minute sau pana sunt aurii. Se lasa la racorit in tava, apoi se muta pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.