
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (650 ) | |
150 g g | Unt Unt | |
80 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
100 g g | Miez seminte de floarea-soarelui Miez seminte de floarea-soarelui | |
1 bucati bucata | Coaja de lamaie Coaja de lamaie | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
0,5 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
20 bucati bucata | Visine
Visine (confiate) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiscuiti cu nuca
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Toate ingredientele, mai ales untul, trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol incapator se spumeaza untul, zaharul pudra si coaja de lamaie, pana se obtine o spuma alba, in care granulele de zahar nu se mai simt. Se adauga oul si se amesteca. Se pun apoi faina si praful de copt si se amesteca. La final, se adauga si nucile date prin blender (sau taiate grosier din cutit). Se obtine asftel un aluat omogen, lipicios. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece o ora.
Se incinge cuptorul la 190° si se tapeteaza tava cu hartie de copt. Din aluatul rece, se modeleaza bilute de marimea unei mingi de ping-pong. Se asaza in tava si se pune pe fiecare o visina confiata.
Biscuitii se coc 10-12 minute sau pana sunt aurii. Se lasa la racorit in tava, apoi se muta pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.