meriți să fii surprins
Biscuiti venetieni

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

8 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
300 g g Zahar Zahar
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
500 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 linguri lingura Coaja de lamaie Coaja de lamaie
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
150 kg kg Unt Unt
100 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
30 g g Decoratii din zahar Decoratii din zahar

Biscuiti venetieni

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(4)

Mod de preparare

In bolul unui mixer amestecam galbenusurile, zaharul si miezul de la pastaia de vanilie, 3-4 minute, cu mixerul la viteza mare, pana avem o compozitie de consistenta unei alifii. Cernem deasupra faina si sarea, adaugam untul taiat cubulete si coaja de lamaie si continuam sa amestecam pana avem un aluat bine legat. Facem un disc din aluat, pe care il invelim in folie alimentara si il lasam la rece 30 min.

Intre timp, incingem cuptorul la 160°C si tapetam tava cu hartie de copt. Dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider, rupem bucati de aluat pe care le modelam in bastoase de cca 1 cm diametru, pe care apoi le taiem in bucati de cca 5 cm lungime, pe care le modelam in forma de S si le asezam in tava, pe hartia de copt.

Coacem biscuitii 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca. Nu va faceti griji daca sunt inca moi cand ii scoateti din cuptor, pe masura ce sa racesc, se intaresc. Dupa ce se racesc complet, de preferinta, dupa cateva ore, ii mutam in borcane sau recipente inchise ermetic, unde se pastreaza excelent cateva saptamani. Doamna care mi-a dat reteta mi-a spus ca sunt mai buni si mai aromati cu cat stau mai mult si inca ceva: pentru ca va trebui sa ii coaceti in mai multe ture, pe masura ce ii coaceti, puteti scadea cu 1 minut timpul de coacere, pentru ca veti avea un cuptor din ce in ce mai incins. Dupa ce biscuitii s-au racit, a fost necesar sa ii decorez cumva, la cererea lui Luca (mamicile inteleg ele sigur de ce biscuitii TREBUIE sa fie cat mai colorati pentru cei mici) asa ca am topit ciocolata alba, preferata lui si am dat biscuitii pe jumatate prin ciocolata alba, apoi prin fulgi colorati de ciocolata. Au iesit absolut deliciosi! Eu cred ca am pus mai mult de o lingura de coaja de lamaie, pentru ca aroma a fost deosebita!

Sper din suflet ca v-a placut reteta si ca veti pregati Bussolai - biscuiti venetieni, de Craciun. Sunt sigura ca Mos Craciun ii va aprecia in mod deosebit, mai ales langa un pahar de lapte rece! :)

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.