Chiftelute din linte, spanac si tofu

Chiftelute din linte, spanac si tofu

DificultateScazuta
Gatire60 min

Mod de preparare

  1. Opareste frunzele de spanac si taie-le marunt. Foloseste jumatate de banana pasata drept inlocuitor pentru ou.
  2. Fierbe lintea si las-o la scurs, apoi marunteste tofu. Taie ceapa marunt si caleste-o in 2 linguri de ulei pana cand se inmoaie, apoi adauga usturoiul si spanacul taiat si caleste timp de cateva minute.
  3. Amesteca piureul de banane cu bulgurul si adauga lintea (ai grija sa fie bine scursa) si restul ingredientelor. Asezoneaza dupa gust.
  4. Lasa compozitia sa se raceasca usor, apoi framant-o. Formeaza chiftelute de dimensiunea unei mingi de golf (rezulta 16 - 18) si prajeste-le in ulei incins pana se rumenesc frumos.
  5. Paseaza grosier avocado si marunteste rucola. Taie ceapa verde si ardeiul iute, apoi stoarce lamaia pentru a obtine 2 linguri de zeama. Amesteca ingredientele pentru sos si serveste-l ca garnitura.
  6. Pofta buna!