meriți să fii surprins
Chiftelute din linte, spanac si tofu

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sare grunjoasa Sare grunjoasa
(dupa gust )
1 bucati bucata Lamai Lamaie
3 bucati bucata Ceapa verde Ceapa verde
1 bucati bucata Avocado Avocado
30 g g Rucola Rucola
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
70 g g Branza tofu Branza tofu
1,5 cesti ceasca Bulgur Bulgur
1 bucati bucata Banane Banana
100 g g Spanac Spanac
2 catei catel Usturoi Usturoi
4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
4 cesti ceasca Linte Linte
(neagra)
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute

Chiftelute din linte, spanac si tofu

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(4)

Mod de preparare

Opareste frunzele de spanac si taie-le marunt. Foloseste jumatate de banana pasata drept inlocuitor pentru ou.

Fierbe lintea si las-o la scurs, apoi marunteste tofu. Taie ceapa marunt si caleste-o in 2 linguri de ulei pana cand se inmoaie, apoi adauga usturoiul si spanacul taiat si caleste timp de cateva minute. Amesteca piureul de banane cu bulgurul si adauga lintea (ai grija sa fie bine scursa) si restul ingredientelor. Asezoneaza dupa gust.

Lasa compozitia sa se raceasca usor, apoi framant-o. Formeaza chiftelute de dimensiunea unei mingi de golf (rezulta 16 - 18) si prajeste-le in ulei incins pana se rumenesc frumos.

Paseaza grosier avocado si marunteste rucola. Taie ceapa verde si ardeiul iute, apoi stoarce lamaia pentru a obtine 2 linguri de zeama. Amesteca ingredientele pentru sos si serveste-l ca garnitura.