
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
450 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
3 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
3 linguri lingura | Unt Unt | |
20 g g | Patrunjel Patrunjel | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
Pesmet
Pesmet (dupa gust) | ||
750 g g | Ciuperci Ciuperci | |
150 ml ml | Supa de legume Supa de legume | |
75 g g | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | |
2 linguri lingura | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
10 bucati bucata | Chifle kaiser
Chifla kaiser (cu susan) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGaluste cu crema de ciuperci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Chiflele se taie pe lungime in felii subtiri si se asaza intr-un recipient larg, unele langa altele. Se incalzeste laptele si se toarna peste feliile de paine, pana cand acestea sunt complet imbibate; se lasa sa se raceasca si sa se patrunda.
Se curata si se toaca cepele; doua dintre ele se prajesc intr-o lingura de unt incins, timp de 5 minute, pana devin translucide, apoi se lasa la racit. Se toaca frunzele de patrunjel. Jumatate din acestea se amesteca cu painea, ouale, ceapa prajita, sare si piper. Se formeaza 8 - 10 galuste cu mainile umezite si se asaza intr-o oala larga, in apa usor sarata si fiarta. Se lasa la fiert acoperite, timp de cca. 20 minute, pana cand sunt facute.
Intre timp, se curata ciupercile si se feliaza. Se prajeste ceapa in restul de unt, presarand sare si piper. Se pun supa si smantana si se lasa toate sa fiarba acoperite, timp de 5 - 8 minute. Se adauga restul de patrunjel, se asezoneaza si se adauga faina, diluata in prealabil cu putina supa, pentru a lega usor sosul.
Se scurg galustele si se servesc alaturi de crema de ciuperci. Pofta buna!