meriți să fii surprins
Galuste cu crema de ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

450 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
3 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
3 linguri lingura Unt Unt
20 g g Patrunjel Patrunjel
3 bucati bucata Oua Ou
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Pesmet Pesmet
(dupa gust)
750 g g Ciuperci Ciuperci
150 ml ml Supa de legume Supa de legume
75 g g Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
2 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
10 bucati bucata Chifle kaiser Chifla kaiser
(cu susan)

Galuste cu crema de ciuperci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Chiflele se taie pe lungime in felii subtiri si se asaza intr-un recipient larg, unele langa altele. Se incalzeste laptele si se toarna peste feliile de paine, pana cand acestea sunt complet imbibate; se lasa sa se raceasca si sa se patrunda.

Se curata si se toaca cepele; doua dintre ele se prajesc intr-o lingura de unt incins, timp de 5 minute, pana devin translucide, apoi se lasa la racit. Se toaca frunzele de patrunjel. Jumatate din acestea se amesteca cu painea, ouale, ceapa prajita, sare si piper. Se formeaza 8 - 10 galuste cu mainile umezite si se asaza intr-o oala larga, in apa usor sarata si fiarta. Se lasa la fiert acoperite, timp de cca. 20 minute, pana cand sunt facute.

Intre timp, se curata ciupercile si se feliaza. Se prajeste ceapa in restul de unt, presarand sare si piper. Se pun supa si smantana si se lasa toate sa fiarba acoperite, timp de 5 - 8 minute. Se adauga restul de patrunjel, se asezoneaza si se adauga faina, diluata in prealabil cu putina supa, pentru a lega usor sosul.

Se scurg galustele si se servesc alaturi de crema de ciuperci. Pofta buna!