Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 linguri lingura | Unt Unt | |
1 kg kg | Telina apio Telina apio | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
1 bucati bucata | Cartofi albi noi Cartofi albi noi | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
Smantana 12%
Smantana 12% (dupa gust) | ||
1 bucati bucata | Castraveti Castravete | |
1 bucati bucata | Morcovi Morcov |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSupa de legume cu apio
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se spala tulpinile de apio si taie, pe orizontala, in felii de cca. 1 cm grosime. Ceapa se taie in bucati mari iar cartoful in cuburi de cca. 1 cm. Lamaia se stoarce pentru a obtine zeama (1-2 linguri).
Se incinge untul intr-o oala mare, la foc mediu. Se adauga apio, cartoful si ceapa. Se asezoneaza cu sare. Se fierb, amestecand din cand in cand, pana ce legumele se inmoaie (in jur de 8 - 10 minute).
Se adauga 6 cani cu apa (cca. 1,5 l) si se da in clocot. La foc mediu, se lasa legumele la fiert pana ce devin foarte moi (cca. 20 de minute).
Cu ajutorul blenderului, se paseaza supa, pana se omogenizeaza. Se pune din nou la incalzit. Se adauga zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare.
Se drege cu putina smantana si se adauga piper dupa gust. Se toarna in boluri si se orneaza, inainte de servire, cu felii de castravete taiat pe verticala si cubulete de morcov.