Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Vinete Vanata | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust ) | ||
Otet balsamic
Otet balsamic (dupa gust ) | ||
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust ) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) | ||
Chilli fulgi
Chilli fulgi (dupa gust ) | ||
1 varfuri varf | Maghiran Maghiran |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVinete la gratar cu sos de maghiran
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se curata vinetele de codita si se taie felii lungi de aceeasi grosime. Se sareaza fiecare felie in parte si se recompune vanata, apoi se lasa sa iasa apa din ea pentru a scapa de amareala.
Intre timp, se prepara sosul. Se taie feliute doi catei de usturoi, se maruntesc cateva frunze de maghiran, se adauga sare, piper si otet si se amesteca ingredientele intr-un castron. Dupa 10 minute, se adauga putin ardei chili tocat si treptat se adauga ulei de masline, amestecand continuu pana cand se omogenizeaza. Sosul trebuie sa arate la final ca o crema.
Apoi, dupa ce si-au lasat apa, vinetele se asaza pe gratar, iar dupa 6 minute se intorc pe partea cealalta. Cand sunt gata, se aseaza pe farfurie mai multe felii, peste care se adauga cateva linguri de sos, un pic de sare si se orneaza cu frunze de maghiran si doi ardei chili.