meriți să fii surprins
Supa de ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust )
1 varfuri varf Piper negru Piper negru
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
(proaspat)
100 ml ml Vin alb Vin alb
40 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 catei catel Usturoi Usturoi
300 g g Ciuperci Ciuperci
(grill)

Supa de ciuperci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(173)

Mod de preparare

Pentru prima operatiune, tinem batistele aproape: se curata si se taie ceapa si usturoiul. Ceapa se taie pestisori, iar usturoiul cat se poate de marunt. Se lasa uleiul la incins, dupa care punem sa sada in tigaie ceapa si o tara de sare. Se adauga de asemenea cateva picaturi de vin alb sprintar. Cand ceapa se inmoaie, se adauga si cateva linguri de apa fierbinte. Atentie mare: ceapa nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa ramana alba, transparenta. Se adauga usturoiul, dupa care stingem cu cateva linguri de apa fierbinte.

Cand intregul incepe din nou a fierbe, cepei si usturoiului i se alatura degraba patrunjelul taiat. Se spala ciupercile, trecandu-se foarte rapid printr-o solutie de apa cu sare, apoi se taie. Jumatate din cantitatea de ciuperci se trimite la fiert, alaturi de amestecul delicios pe care l-am mestesugit pana acum.

Se lasa sa fiarba, dupa care trecem, nu foarte temeinic, cu blenderul prin oala. Se adauga si restul de ciuperci, vin si patrunjel, precum si sare si piper dupa gust. Asteptam sa se fiarba bine, dupa care ne mai ramane o singura grija: sa le mancam.

1 oferte

PătrunjelPătrunjel
Pătrunjel
25.04 - 28.04
Stoc limitat!*
1,49Lei