meriți să fii surprins
Pizza Hawaii

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Busuioc Busuioc
(dupa gust)
320 g g Ananas Ananas
200 g g Sunca de porc Sunca de porc
200 g g Branza Emmentaler Branza Emmentaler
8 linguri lingura Zahar Zahar
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
1 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
50 ml ml Legume chinezesti Legume chinezesti
1 bucati bucata Rosii pasate Rosii pasate
4 bucati bucata Ceapa verde Ceapa verde
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
500 g g Rosii Rosie
1 bucati bucata Drojdie Drojdie
125 ml ml Apa Apa
4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline

Pizza Hawaii

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(2)

Mod de preparare

Reteta de baza aluat de pizza (baza pentru alte retete): Se dizolva drojdia cu zaharul in 150 ml de apa calduta, se acopera si se lasa 10 minute sa dospeasca.

Faina cu sare, ulei si apa cu drojdie se framanta pana se obtine un aluat neted. Acesta se acopera si se lasa la dospit cca. 1 ora, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Apoi se mai framanta o data aluatul pe niste faina, se imparte in 4 portii si se intind foi de pizza ovale sau rotunde. Se aseaza pe tavi acoperite cu hartie de copt. Se completeaza cu ingredientele aferente retetei, iar apoi se coc pe rand, cca. 18 minute in cuptorul preincalzit la 225 C.

Ceapa verde se curata, se toaca si se caleste in uleiul de masline fierbinte. Se stinge cu rosiile, se adauga concentratul de legume si se potriveste de gust cu pasta de rosii, sare, piper si zahar. Se lasa sa fiarba la foc mic 6-8 minute, iar apoi se lasa sa se raceasca putin. Se unge aluatul de pizza cu un strat subtire din acest sos, se presara cu Emmentaler. Pe deasupra se pune sunca si ananasul scurs, se coace conform indicatiilor din reteta de baza.

Inainte de servire se orneaza cu busuioc proaspat. Pofta buna!