
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
4 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
6 bucati bucata | Masline negre
Masline negre (cu samburi) | |
6 bucati bucata | Masline verzi
Masline verzi (fara samburi) | |
2 bucati bucata | Fenicul Fenicul | |
4 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
600 g g | Cod alaska Cod alaska |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCod la cuptor cu fenicul si legume
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se taie 2 lamai in felii subtiri iar bulbii de fenicul in felii groase. Celelalte 2 lamai se storc pentru a obtine zeama. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C (200 grade C pentru cuptoarele cu ventilatie). Se pun lamaile, feniculul si maslinele intr-un vas, se stropesc cu 2 linguri ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper negru macinat. Se coc la cuptor aproximativ 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 120 °C (100 grade C pentru cuptoarele cu ventilatie).
Se imparte pestele in 4 portii egale, se asezoneaza cu sare si piper negru macinat si se stropeste cu zeama de lamaie. Se pun legumele deasupra, se stropeste cu uleiul ramas si se pune la cuptor pentru alte 20 - 25 de minute. Preparatul se serveste ornat cu hasmatuchi sau cu patrunjel.