
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
1 legaturi legatura | Busuioc
Busuioc (proaspat) | |
1 legaturi legatura | Chives Chives | |
1 legaturi legatura | Asmatui Asmatui | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
3 linguri lingura | Unt Unt | |
2 linguri lingura | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
100 ml ml | Vin alb Vin alb | |
100 g g | Smantana 12% Smantana 12% | |
Zahar
Zahar (dupa gust) | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
250 g g | Creveti Creveti | |
800 ml ml | Supa de legume Supa de legume |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSupa de verdeturi cu creveti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Verdeturile se spala, se scutura de apa si se toaca, nu foarte fin, pastrandu-se cateva tulpini pentru ornat.
Ceapa se curata de coaja, se taie cubulete si se glaseaza in 2 linguri de unt fierbinte. Se presara faina si se mai lasa la rumenit 1 minut, amestecand continuu. Se stinge cu vin si cu supa si se mai fierbe usor 3 minute. Se adauga verdeturile taiate si se mai lasa 2-3 minute pe foc sa fiarba acoperit.
Supa se paseaza, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar. Crevetii se prajesc, pe o parte si pe cealalta, in restul de unt, timp de 2-3 minute. Inainte de servire, supa se transforma in spuma cu ajutorul mixerului, se toarna in boluri, se adauga crevetii si se garniseste cu verdeata pastrata pentru decorare.