meriți să fii surprins
Supa de verdeturi cu creveti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
1 legaturi legatura Busuioc Busuioc
(proaspat)
1 legaturi legatura Chives Chives
1 legaturi legatura Asmatui Asmatui
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
3 linguri lingura Unt Unt
2 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
100 ml ml Vin alb Vin alb
100 g g Smantana 12% Smantana 12%
Zahar Zahar
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
250 g g Creveti Creveti
800 ml ml Supa de legume Supa de legume

Supa de verdeturi cu creveti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(0)

Mod de preparare

Verdeturile se spala, se scutura de apa si se toaca, nu foarte fin, pastrandu-se cateva tulpini pentru ornat.

Ceapa se curata de coaja, se taie cubulete si se glaseaza in 2 linguri de unt fierbinte. Se presara faina si se mai lasa la rumenit 1 minut, amestecand continuu. Se stinge cu vin si cu supa si se mai fierbe usor 3 minute. Se adauga verdeturile taiate si se mai lasa 2-3 minute pe foc sa fiarba acoperit.

Supa se paseaza, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar. Crevetii se prajesc, pe o parte si pe cealalta, in restul de unt, timp de 2-3 minute. Inainte de servire, supa se transforma in spuma cu ajutorul mixerului, se toarna in boluri, se adauga crevetii si se garniseste cu verdeata pastrata pentru decorare.