meriți să fii surprins
Lava cake cu ciocolata alba

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

320 g g Ciocolata alba Ciocolata alba
150 g g Unt Unt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
140 g g Zahar pudra Zahar pudra
0,5 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
4 bucati bucata Oua Ou
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
90 g g Faina Faina

Lava cake cu ciocolata alba

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(31)

Mod de preparare

Pune un vas la bain marie si adauga ciocolata si untul. Lasa sa se topeasca incet, la foc mic, amestecand continuu.

Dupa ce s-a topit si ciocolata si untul, scoti bolul si adaugi zaharul vanilinat, zaharul pudra si amesteci bine totul. Apoi pui coaja de lamaie si ouale, rand pe rand.

Dupa ce le-ai incorporat bine, adaugi si galbenusurile si le incorporezi si pe ele. La sfarsit adaugi faina si omogenizezi bine totul.

Pregatesti o tava de briose. Ungi cu unt si adaugi formele de briose. Cu ajutorul unei linguri de inghetata adaugi compozitia in fiecare forma.

Dai la cuptor, in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 10 minute, dar nu mai mult. Altfel, nu mai iese lava cake si doar o simpla briosa.

Pofta buna!