
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
crema de ciocolata
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
100 g g | Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata |
crema de vanilie
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
200 ml ml | Smantana pentru gatit
Smantana pentru gatit (dulce) | |
150 g g | Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose cu cafea
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C si asezam hartiutele speciale pentru briose in tava.
Pentru aluat, amestecam ouale, uleiul, zaharul vanilinat si zaharul tos, cu mixerul la viteza mare, 5-6 minute sau pana avem o spuma. Adaugam cafeaua, amestecam. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizam aluatul. La final punem fulgii de ciocolata, stafidele sau nucile, in functie de ceea ce alegem sa adaugam in aluat.
Folosim o lingura de inghetata pentru a doza aluatul. Il impartim in mod egal in cele 12 forme. Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lesam sa se raceasca foarte bine inainte de a adauga crema.
Daca dorim crema de ciocolata, amestecam mascarpone si crema de alune cu mixerul la viteza medie, 4-5 minute sau pana avem o crema pufoasa, omogena. Lasam crema la frigider pana la folosire.
Pentru crema de vanilie, trebuie sa ne asigura ca smantana dulce pentru frisca este foarte rece, asa ca o tinem 15 minute la congelator inainte de folosire. Punem mascarpone, smantana dulce foarte rece si zaharul in bolul unui mixer si amestecam 7-8 minute sau pana avem o crema pufoasa. La fel, o lasam la rece pana la folosire.
Punem crema intr-un pos cu varf stea si decoram fiecare briosa cu crema. Putem presara deasupra fulgi de ciocolata, nuci macinate sau sirop de ciocoalata. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.