
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
3 bucati bucata | Banane
Banana (mari, coapte) | |
3 bucati bucata | Oua
Ou (mari) | |
300 g g | Faina de migdale Faina de migdale | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
1 praf praf | Sare Sare | |
0,5 lingurite lingurita | Scortisoara Scortisoara | |
Esenta de vanilie Esenta de vanilie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose fara gluten si fara zahar
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°. Tapetam cu hartiute speciale sau spray non-stick o tava pentru briose.
Intr-un blender punem bananele taiate bucatele, ouale, praful de copt, scortisoara, vanilia. Amestecam foarte bine.
Adaugam faina de migdale, amestecam din nou. Daca adaugam afine sau ciocolata, acum e momentul, insa le amestecam cu spatula si nu cu blenderul.
Umplem chesele pentru briose astfel incat sa fie ¾ pline.
Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam apoi sa se raceasca in tava pana ajung la temperatura camerei.
Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: pentru ca este o reteta fara zahar adaugat, este important sa folositi banane foarte bine coapte.O data pregatite, briosele rezista foarte bine la frigider 4-5 zile sau le puteti congela in pungi individuale, apoi le lasati la temperatura camerei pana se decongeleaza.In compozitie puteti adauga afine proaspete, fulgi de ciocolata amaruie sau cubulete de mere/pere.