
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
2 bucati bucata | Oua Ou | |
100 g g | Zahar Zahar | |
70 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
100 ml ml | Apa Apa | |
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
220 g g | Faina Faina | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
12 lingurite lingurita | Dulceata Dulceata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose rapide cu dulceata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180°C. Pregateste tava pentru briose: fie o ungi cu spray non-stick, fie asezi chesele pentru briose in forme.
Intr-un bol incapator pune ouale, zahar, uleiul, apa, vanilia. Amesteca foarte bine cu telul. Adauga faina, praful de copt. Amesteca pana ai o compozitie omogena. Distribuie in mod uniform in formele pentru briose astfel incat sa fie 3/4 pline. Pune in fiecare briosa cate o lingurita cu varf de dulceata. Eu am folosit de fructe de padure.
Coace briosele 25-30 min sau pana trec testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul briosei iese curata, fara urme de aluat, chiar daca sunt urme de dulceata).
Lasa briosele sa se raceasca, apoi le poti pudra cu zahar, daca doresti.
Briosele rapide cu dulceata se pastreaza pufoase 3-4 zile, in cutie inchisa ermetic.
Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.