meriți să fii surprins
Inghetata cu dovleac copt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
1 bucati bucata Lapte condensat Lapte condensat
0,25 cani cana Piure de dovleac Piure de dovleac
1 lingurite lingurita Amestec pentru placinta de dovleac Amestec pentru placinta de dovleac

Inghetata cu dovleac copt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Incepem cu dovleacul, pe care il taiem in felii, indepartam mijlocul, partea cu semintele si il punem la copt pe hartie de copt, in cuptorul incins la 200?C, 30 min sau pana furculita intra foarte usor in el.

Lasam apoi dovleacul sa se racoreasca putin, apoi il curatam de coaja si crusta si il dam prin blender, impreuna cu 3 linguri de apa, pana avem un piure. Trecem piure-ul de dovleac prin sita, pentru a fi si mai fin. Batem smantana dulce cu mixerul la viteza mare, 4-5 minute sau pana avem o frisca bine legata. Turnam deasupra laptele condensat.

Pentru amestecul de condimente dam prin rasnita de cafea: 2 linguri scortisoara, o lingurita cuisoare, 2 lingurite ghimbir, 2 lingurite ienibahar si o lingurita nucsoara.

Amestecul se pastreaza foarte bine intr-un borcanel inchis etans si il puteti folosi si pentru vin fiert, turta dulce, placinta cu mere sau cartof dulce si orice preparat cu iz de toamna-iarna :)

Punem o lingurita buna din amestecul de condimente peste frisca si laptele condensat, adaugam si miezul de la batonul de vanilie, apoi amestecam. La final, punem si ? cana piure de dovleac si mai amestecam o data pana la omogenizare.Turnam amestecul obtinut in masina de inghetata si il lasam la amestecat timp de 20 min, apoi il turnam intr-o caserola si il dam la gongelator timp de 2 ore.

Tips & tricks:- daca aveti un dovleac mai mare, puteti sa il coaceti si apoi sa il puneti la congelator, se pastreaza foarte bine! Il decongelati si il faceti piure numai cand doriti sa il folositi

- smantana dulce Pilos se bate foarte bine daca o tineti la frigider (da, stiu, e uht si sta foarte bine si in camara) si, cu 10 minute inainte de folosire, o tineti chiar la congelator. Cu cat este mai rece, cu atat frisca se bate mai bine

- daca nu aveti o masina de inghetata, puteti turna compozitia direct in caserola, apoi o dati la congelator si o scoateti o data la 30 min, o amestecati din nou cu mixerul si o puneti din nou in caserola, la congelator.

Asa va asigurati ca inghetata este cremoasa si nu face ace de gheata la congelare- daca sunteti o familie care iubeste inghetata la fel de mult ca si noi, sa stiti ca masina de inghetata a fost cea mai buna investitie pe care am facut-o vara aceasta!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.