
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Faina Faina | |
200 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
280 g g | Iaurt grecesc Iaurt grecesc | |
120 g g | Unt Unt | |
200 g g | Afine Afine | |
Migdale
Migdale (fulgi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose cu afine proaspete
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180°C, fara ventilatie (caldura sus-jos).
Topeste untul si lasa-l la racit, spala afinele si lasa-le la scurs pana te ocupi de restul ingredientelor.
Intr-un bol, adauga faina cernuta, zaharul pudra, praful de copt si zaharul vanilinat. Amesteca bine cu un tel si apoi ocupa-te de ingredientele umede.
Intr-un alt bol, adauga ouale si mixeaza-le. Apoi adauga iaurtul grecesc si incorporeaza-l cu o spatula si la urma adauga untul topit si incorporeaza-l si pe el.
Pune ingredientele umede peste cele uscate si omogenizeaza bine totul. Adauga afinele si amesteca usor pentru a nu le zdrobi.
Pregateste o tava de briose tapetata cu hartie de briose. Pune compozitia in mod egal cu ajutorul unei linguri de inghetata sau cu 2 linguri.
Orneaza fiecare briosa cu afine proaspete si fulgi de migdale si da-le la cuptor (fara ventilatie), la 180°C timp de 18 minute sau pana cand trec testul scobitorii.
Pofta buna!