meriți să fii surprins
Briose cu afine proaspete

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Faina Faina
200 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
2 bucati bucata Oua Ou
280 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
120 g g Unt Unt
200 g g Afine Afine
Migdale Migdale
(fulgi)

Briose cu afine proaspete

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

38 min
(1152)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C, fara ventilatie (caldura sus-jos).

Topeste untul si lasa-l la racit, spala afinele si lasa-le la scurs pana te ocupi de restul ingredientelor.

Intr-un bol, adauga faina cernuta, zaharul pudra, praful de copt si zaharul vanilinat. Amesteca bine cu un tel si apoi ocupa-te de ingredientele umede.

Intr-un alt bol, adauga ouale si mixeaza-le. Apoi adauga iaurtul grecesc si incorporeaza-l cu o spatula si la urma adauga untul topit si incorporeaza-l si pe el.

Pune ingredientele umede peste cele uscate si omogenizeaza bine totul. Adauga afinele si amesteca usor pentru a nu le zdrobi.

Pregateste o tava de briose tapetata cu hartie de briose. Pune compozitia in mod egal cu ajutorul unei linguri de inghetata sau cu 2 linguri.

Orneaza fiecare briosa cu afine proaspete si fulgi de migdale si da-le la cuptor (fara ventilatie), la 180°C timp de 18 minute sau pana cand trec testul scobitorii.

Pofta buna!