meriți să fii surprins
Supa curry cu legume de sezon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Poti jongla cu orice ingrediente se gasesc in sezon: brocolli, ciuperci, cartofi noi sau frunzele de kale sunt doar cateva idei. De aceasta data iti propunem o varianta cu cartofi dulci, zuchinni, putin morcov si pastai verzi.

Ingrediente

0,5 bucati bucata Cartofi dulci Cartof dulce
1 bucati bucata Morcovi Morcov
0,5 bucati bucata Zucchini Zucchini
2 bucati bucata Ceapa verde Ceapa verde
1 catei catel Usturoi Usturoi
1 lingurite lingurita Ghimbir Ghimbir
0,5 tulpine tulpina Telina apio Telina apio
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
0,5 lingurite lingurita Piper negru boabe Piper negru boabe
500 ml ml Apa Apa
1 varfuri varf Sare Sare
150 g g Fasole verde Fasole verde
200 ml ml Lapte de cocos Lapte de cocos
1 lingurite lingurita Curry Curry
Chilli fulgi Chilli fulgi
0,25 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie

pentru servire

4 felii felie Lamai Lamaie
3 lingurite lingurita Coriandru Coriandru
(verde, maruntit)
3 lingurite lingurita Ceapa verde Ceapa verde
(verde, maruntita)

Supa curry cu legume de sezon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(147)

Mod de preparare

1. Taie o jumatate de cartof dulce si un morcov bio, mediu, in forme neregulate sau cuburi de dimensiuni mai mari. Pune-le impreuna intr-un bol.

2. Procedeaza la fel si cu jumatatea de zuchinni si pune-l separat intr-un bol.

3. Marunteste 2 cozi de ceapa verde, 1 catel de usturoi, o bucata mica de ghimbir proaspat bio si o jumatate de tulpina de telina Apio. Pune-le pe toate intr-un recipient.

4. Incinge 1 lingura de ulei de masline bio, intr-o cratita incapatoare. Adauga mixul de ceapa si usturoi si caleste-l la foc mediu.

5. Adauga si cartoful dulce, morcovul si 5-10 boabe de piper negru.

6. Toarna 500 ml apa si pune un varf mare de sare. Lasa sa fiarba pentru 15 minute, la foc mic spre mediu, cu capacul pus.

7. Cand legumele sunt gatite aproape de tot, adauga zucchini si 150 g de fasole verde congelata sau proaspata. Mai lasa supa sa fiarba inca 5-10 minute, la foc mic.

8. La final, adauga 200 ml lapte de cocos gras, 1 lingurita de condiment curry, fulgi de ardei iute, dupa preferinta, si zeama de la un sfert de lamaie bio. Amesteca bine si ia-o de pe foc.

9. Decoreaza cu ceapa verde si coriandru tocat si felii extra de lamaie.

Supa se potriveste perfect si cu o portie de orez alb sau naut. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Ana Rusu.