
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
0,5 bucati bucata | Cartofi dulci Cartof dulce | ||
1 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
0,5 bucati bucata | Zucchini Zucchini | ||
2 bucati bucata | Ceapa verde Ceapa verde | ||
1 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
1 lingurite lingurita | Ghimbir Ghimbir | ||
0,5 tulpine tulpina | Telina apio Telina apio | ||
1 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
0,5 lingurite lingurita | Piper negru boabe Piper negru boabe | ||
500 ml ml | Apa Apa | ||
1 varfuri varf | Sare Sare | ||
150 g g | Fasole verde Fasole verde | ||
200 ml ml | Lapte de cocos Lapte de cocos | ||
1 lingurite lingurita | Curry Curry | ||
Chilli fulgi Chilli fulgi | |||
0,25 bucati bucata | Zeama de lamaie Zeama de lamaie |
pentru servire
4 felii felie | Lamai Lamaie | ||
3 lingurite lingurita | Coriandru
Coriandru (verde, maruntit) | ||
3 lingurite lingurita | Ceapa verde
Ceapa verde (verde, maruntita) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSupa curry cu legume de sezon
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Taie o jumatate de cartof dulce si un morcov bio, mediu, in forme neregulate sau cuburi de dimensiuni mai mari. Pune-le impreuna intr-un bol.
2. Procedeaza la fel si cu jumatatea de zuchinni si pune-l separat intr-un bol.
3. Marunteste 2 cozi de ceapa verde, 1 catel de usturoi, o bucata mica de ghimbir proaspat bio si o jumatate de tulpina de telina Apio. Pune-le pe toate intr-un recipient.
4. Incinge 1 lingura de ulei de masline bio, intr-o cratita incapatoare. Adauga mixul de ceapa si usturoi si caleste-l la foc mediu.
5. Adauga si cartoful dulce, morcovul si 5-10 boabe de piper negru.
6. Toarna 500 ml apa si pune un varf mare de sare. Lasa sa fiarba pentru 15 minute, la foc mic spre mediu, cu capacul pus.
7. Cand legumele sunt gatite aproape de tot, adauga zucchini si 150 g de fasole verde congelata sau proaspata. Mai lasa supa sa fiarba inca 5-10 minute, la foc mic.
8. La final, adauga 200 ml lapte de cocos gras, 1 lingurita de condiment curry, fulgi de ardei iute, dupa preferinta, si zeama de la un sfert de lamaie bio. Amesteca bine si ia-o de pe foc.
9. Decoreaza cu ceapa verde si coriandru tocat si felii extra de lamaie.
Supa se potriveste perfect si cu o portie de orez alb sau naut. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Ana Rusu.