« Inapoi

Tort cu smochine si bezea

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(6)
Durată
Dificultate
6 Aprecieri
Tort cu smochine si bezea
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de preparare: 55 Min.
Timp de gatire: 45 Min.

Spalati smochinele si le taiati in felii.

Intr-un vas termorezistent, adaugati 60 g de zahar pe fundul vasului, apoi asezati feliile de smochine in doua randuri astfel incat sa nu se vada fundul vasului. Peste ele presarati un plic de zahar vanilinat si dati la cuptor, la 180°C pentru 15 min, timp in care pregatiti blatul.

Intr-un bol, adaugati ouale, un praf de sare si mixati pana isi dubleaza volumul, adaugand treptat zaharul. Adaugati iaurtul, uleiul, esenta de vanilie si mixati din nou. Incorporati praful de copt in faina si adaugati in compozitia de oua.

Turnati aluatul peste smochinele caramelizate. Nu scurgeti lichidul lasat de smochine care este in tava.

Uniformizati aluatul peste smochine, apoi continuati coacerea in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute. Dupa 20 de minute, verificati din 5 in 5 minute, astfel incat sa nu se usuce blatul.

Cand tortul este coapt, il scoateti si il lasati sa se raceasca.

In acest timp, mixati 2 albusuri cu un praf de sare pana obtineti o spuma alba tare, adaugand zaharul treptat.

Cand tortul s-a racit, puneti albusurile batute spuma intr-un posh si decorati. Pentru a obtine efectul de bezea caramelizata, puneti din nou tortul in cuptor, mai sus, pentru 2, 3 minute, folosind functia grill. Stati cu ochii pe cuptor sa nu se arda.

Apoi, decorati in mijloc cu smochine proaspete, taiate in functie de imaginatia fiecaruia. Pofta buna!