« Inapoi

Quiche Lorraine

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(10)
Durată
Dificultate
10 Aprecieri
Quiche Lorraine
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Puneti intr-un bol ingredientele pentru aluat: faina, oul, untul taiat bucatele (trebuie sa fie rece) si apa. Amestecati pana obtineti un aluat. Formati o bila din aluat, inveliti-o intr-o folie de plastic si puneti-o la frigider 45 minute.

Dupa cele 45 de minute, intindeti aluatul pe plansa de lucru pentru omogenizare si apoi puneti-l intr-o forma de tarta. Taiati surplusul de aluat cu un cutit si intepati de mai multe ori cu furculita. Adaugati hartie de copt si pe ea puneti boabe de fasole pentru a se coace uniform. Coaceti blatul timp de 20 minute la 200°C. Cand este usor rumenit scoateti-l si lasati-l la racit

Pentru umplutura, prajiti baconul pana cand se rumeneste. Scoateti-l si puneti-l pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de grasime. Bateti ouale, adaugati smantana si emmentalerul taiat bucatele. Sarati si piperati.

Presarati baconul peste aluatul copt si racit si apoi turnati amestecul de ou, smantana si emmentaler. Bagati din nou in cuptorul incins la 170 °C timp de 45 minute pana cand este bine rumenit. Se poate servi si cald, dar este bun si rece.