meriți să fii surprins
Pui cu varza chinezeasca si orez cu ghimbir

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Lamai Lamaie
250 g g Orez bob lung Orez bob lung
(prefiert )
15 g g Ghimbir Ghimbir
4 linguri lingura Curry Curry
800 ml ml Supa de pui Supa de pui
75 ml ml Vin licoros Vin licoros
2 linguri lingura Unt Unt
500 g g Piept de pui Piept de pui
150 g g Ardei gras rosu Ardei gras rosu
1 bucati bucata Varza China Varza China
4 bucati bucata Taitei cuiburi Taitei cuiburi
1 catei catel Usturoi Usturoi
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena

Pui cu varza chinezeasca si orez cu ghimbir

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(12)

Mod de preparare

Pentru orezul cu ghimbir fierbeti in apa cu sare 100 g orez cu bob lung prefiert Tiradell cu 1 bucata de ghimbir decojit (cca. 15 g), urmand instructiunile de pe ambalaj. Puteti folosi in loc de orez cu ghimbir taiteii Chow Mein Vitasia.

Se curata varza chinezeasca, se taie cotorul alb si frunzele fasii late. Se curata ardeiul gras, se scot semintele si se taie fasii. Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie bucati si usturoiul se toaca.

Se spala puiul, se usuca prin tamponare si eventual se curata de tendoane. Se taie in bucati potrivite si acestea se prajesc pe toate partile in unt incins. Se condimenteaza cu sare, piper si se scot. Se prajesc legumele in grasimea ramasa cca. 3 minute. Se sting cu vin licoros si supa, se condimenteaza cu 2 linguri sos Curry si se lasa sa dea in clocot. Se adauga puiul si se mai lasa pe foc cca. 10 minute, sub capac, sa se patrunda bine.

Se adauga orezul si se lasa sa se incalzeasca. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, zeama de lamaie si restul de sos Curry.

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei