meriți să fii surprins
Pui la cuptor cu sos BBQ si cartofi wedges

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Carne de pui Carne de pui
1 pachete pachet Cartofi wedges Cartofi wedges
400 g g Ketchup Ketchup
100 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
100 g g Ardei gras rosu Ardei gras rosu
50 g g Mustar Mustar
50 g g Ardei iute Ardei iute
(rosu)
80 g g Miere Miere
(de Tei)
30 g g Sare de mare Sare de mare
200 ml ml Ulei Ulei

Pui la cuptor cu sos BBQ si cartofi wedges

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(210)

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam ketchupul, mustarul si mierea cu ceapa si ardeii tocati marunt. Punem sarea si amestecam pana se omogenizeaza si obtinem un sos lucios, dulce-sarat, cu un retrogust usor iute.

Asezam puiul in acest sos si il lasam la marinat minimum 2 ore, apoi il acoperim cu folie de aluminiu si il introducem la cuptorul incins la 180 grade C timp de o ora. Dupa o ora scoatem folia de aluminiu, ungem puiul cu sos rece si mai lasam la cuptor timp de 20 de minute, sa se rumeneasca.

Intre timp, punem uleiul la incins si prajim cartofii wedges, pe care ii scoatem intr-un bol cu hartie absorbanta si ii saram cat sunt fierbinti. Dupa ce avem puiul si cartofii gata, servim impreuna cu sosul BBQ ramas si, de ce nu, cu o salata de varza proaspata.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.