
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Carne de pui Carne de pui | ||
1 pachete pachet | Cartofi wedges Cartofi wedges | ||
400 g g | Ketchup Ketchup | ||
100 g g | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
100 g g | Ardei gras rosu Ardei gras rosu | ||
50 g g | Mustar Mustar | ||
50 g g | Ardei iute
Ardei iute (rosu) | ||
80 g g | Miere
Miere (de Tei) | ||
30 g g | Sare de mare Sare de mare | ||
200 ml ml | Ulei Ulei |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPui la cuptor cu sos BBQ si cartofi wedges
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam ketchupul, mustarul si mierea cu ceapa si ardeii tocati marunt. Punem sarea si amestecam pana se omogenizeaza si obtinem un sos lucios, dulce-sarat, cu un retrogust usor iute.
Asezam puiul in acest sos si il lasam la marinat minimum 2 ore, apoi il acoperim cu folie de aluminiu si il introducem la cuptorul incins la 180 grade C timp de o ora. Dupa o ora scoatem folia de aluminiu, ungem puiul cu sos rece si mai lasam la cuptor timp de 20 de minute, sa se rumeneasca.
Intre timp, punem uleiul la incins si prajim cartofii wedges, pe care ii scoatem intr-un bol cu hartie absorbanta si ii saram cat sunt fierbinti. Dupa ce avem puiul si cartofii gata, servim impreuna cu sosul BBQ ramas si, de ce nu, cu o salata de varza proaspata.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.