
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCoq au vin
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se spala puiul, se tamponeaza si se taie in 6-8 bucati. Se curata ciupercile si, in functie de marime, se taie in doua sau in patru. Hasmele se curata si se taie in patru. Feliile de bacon se taie oblic in doua si se prajesc in 2 linguri de ulei fierbinte, intr-o soteuza, apoi se scot. In grasimea rezultata se soteaza ciupercile si hasmele, cu 1-2 linguri de ulei, timp de 3-4 minute, se condimenteaza cu sare si piper, iar apoi se scot.
Bucatile de pui si restul de ulei se pun in soteuza. Puiul se rumeneste timp de 10 min. pe toate partile. Se curata usturoiul, se preseaza, se adauga si se inabusa putin. Se stinge cu vin si cu supa de pui, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si cimbrisor si se da in clocot. Se adauga ciupercile, hasmele si baconul, se acopera si totul se fierbe cca. 45 de min.
Bucatile de pui se scot si se pun la cald. Se indeparteaza foile de dafin. Sosul se ingroasa cu putina faina si se potriveste gustul cu putin otet. Se adauga din nou puiul. Se poate servi cu bagheta crocanta si cu o salata mixta. Bon appetit!