meriți să fii surprins
Coq au vin

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Carne de pui Carne de pui
500 g g Ciuperci Ciuperci
150 g g Esalota Esalota
5 linguri lingura Ulei de rapita Ulei de rapita
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
2 catei catel Usturoi Usturoi
400 ml ml Vin rosu Vin rosu
200 ml ml Supa de pui Supa de pui
2 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
1 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
1 lingurite lingurita Otet balsamic Otet balsamic
Faina alba de grau Faina alba de grau
(cat cuprinde)
100 g g Bacon Bacon

Coq au vin

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(2)

Mod de preparare

Se spala puiul, se tamponeaza si se taie in 6-8 bucati. Se curata ciupercile si, in functie de marime, se taie in doua sau in patru. Hasmele se curata si se taie in patru. Feliile de bacon se taie oblic in doua si se prajesc in 2 linguri de ulei fierbinte, intr-o soteuza, apoi se scot. In grasimea rezultata se soteaza ciupercile si hasmele, cu 1-2 linguri de ulei, timp de 3-4 minute, se condimenteaza cu sare si piper, iar apoi se scot.

Bucatile de pui si restul de ulei se pun in soteuza. Puiul se rumeneste timp de 10 min. pe toate partile. Se curata usturoiul, se preseaza, se adauga si se inabusa putin. Se stinge cu vin si cu supa de pui, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si cimbrisor si se da in clocot. Se adauga ciupercile, hasmele si baconul, se acopera si totul se fierbe cca. 45 de min.

Bucatile de pui se scot si se pun la cald. Se indeparteaza foile de dafin. Sosul se ingroasa cu putina faina si se potriveste gustul cu putin otet. Se adauga din nou puiul. Se poate servi cu bagheta crocanta si cu o salata mixta. Bon appetit!