meriți să fii surprins
Ciocanele de pui cu sos de whisky

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Pulpe de pui Pulpa de pui
(inferioare )
1 bucati bucata Cartofi albi noi Cartofi albi noi
50 g g Bacon Bacon
30 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
5 g g Chilli pudra Chilli pudra
1 bucati bucata Oua Ou
2 linguri lingura Maioneza Maioneza
0,5 lingurite lingurita Sos de soia Sos de soia
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
50 g g Fulgi de porumb Fulgi de porumb
1 lingurite lingurita Whisky Whisky

Ciocanele de pui cu sos de whisky

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(3)

Mod de preparare

1. Taiem cartoful cubulete si il punem la fiert. Cand e aproape gata, fiert ca pentru piure, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

2. In alta oala fierbem ciocanelele de pui crestate timp de 10 minute.

3. Cand sunt gata cartofii, ii prajim in 2-3 linguri de ulei impreuna cu baconul taiat fasii si ceapa. Practic ies cartofii nostri taranesti. Ii prajim pana cand devin aurii si ii potrivim de sare.

4. In alta tigaie, in mai mult ulei (10 linguri), prajim ciocanelele de pui trecute prin ou batut, chili si fulgi de porumb zdrobiti. Nu trebuie neaparat sa fie acoperite uniform, ci atat cat sa iasa usor crocante. Le prajim pe toate partile cam 3-4 minute, pana capata o culoare aurie.

5. Intr-un recipent separat amestecam maioneza cu sosul de soia si whisky-ul si obtinem sosul.

6. Servim totul intr-o farfurie decorata cu hartie de copt maro pentru a le da un aer american autentic. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.