meriți să fii surprins
Pui umplut

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 bucati bucata Carne de pui Carne de pui
120 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
1 ramuri ramura Cimbru Cimbru
Busuioc Busuioc
(dupa gust)
200 g g Unt Unt
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
1 bucati bucata Paini Paine
600 g g Fasole verde Fasole verde
2 linguri lingura Unt Unt
3 catei catel Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Pui umplut

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(0)

Mod de preparare

Se taie puiul pe spate si se dezoseaza, urmarind oasele cu un cutit mic si incercand sa nu pierdem carnea pe cat de mult posibil. Se lasa intregi doar pulpele si aripioarele. Painea uscata se da pe razatoare si se amesteca cu untul si baconul.

Se adauga patrunjelul, cimbrul, busuiocul si usturoiul tocate. Se asaza totulpe mijlocul puiului desfacut, se impacheteaza, se coase (sau se leaga), apoise asaza in tava. Se baga in cuptorul incins la 180°C sau la foc mediu si selasa timp de 80 de minute.Dupa ce este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Poate fi servit taiat felii, cu o garnitura la alegere, precum sote de fasole verde cu usturoi si unt. Garnitura se prepara astfel: se pun 2 linguri de unt intr-o tigaie si se calesteun catel de usturoi tocat. Se adauga fasolea verde si se prajeste pana cand se rumeneste usor, apoi se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.