« Inapoi

Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(3)
Durată
Dificultate
3 Aprecieri
Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

1. Varza rosie: Taiem varza foarte subtire si o frecam cu o lingurita de zahar. Tocam ceapa julien si le punem impreuna la fiert in vinul rosu. Lasam varza la fiert timp de 45 de minute - 1h sau pana ajunge la textura dorita, insa de preferat ar fi sa ramana usor crocanta. Asezonam cu sare si piper dupa gust. La final, adaugam 1 lingura de unt si amestecam.

2. Pieptul de rata: Fasonam pieptul de rata (cele 4 bucati sa cantareasca aproximativ 800 g), adica il curatam de pielite, si taiem grasimea in exces de pe marginile sale. Crestam pielea, pentru a usura gatirea grasimii, si prajim pieptul intr-o tigaie incinsa, fara ulei, mai intai pe partea cu pielea, dupa care pe partea cu carnea. Punem pieptul intr-o alta tigaie si continuam prin coacere la cuptor pentru 6 minute la 180°C. Adaugam excesul de grasime la varza.

3. Sosul de portocale: Spalam portocalele, dupa care dam coaja pe razatoare. Curatam portocala de restul de coaja si taiem cateva feliute. In aceeasi tigaie in care am prajit pieptul turnam sucul obtinut din portocale. Il lasam sa fiarba si adaugam 80 g de zahar la foc mic. La final, dupa ce ajungem la consistenta dorita, trecem sucul de portocala printr-o sita. Adaugam coaja rasa si feliutele de portocala. Adaugam 1 lingura de unt pentru cremozitate si gust, precum si sare si piper dupa gust.

4. Scurgem varza printr-o sita fina si o asezam pe farfurie impreuna cu pieptul de rata feliat, peste care am adaugat sosul de portocale. Putem presara frunzulite de cimbru pentru miros. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.