
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Carne tocata Carne tocata | |
40 bucati bucata | Foi de vita de vie Foaie de vita de vie | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
2 lingurite lingurita | Boia de ardei
Boia de ardei (afumata) | |
0,5 lingurite lingurita | Nucsoara
Nucsoara (macinata) | |
240 g g | Linte Linte | |
4 catei catel | Usturoi Usturoi | |
400 g g | Rosii pasate Rosii pasate | |
150 g g | Cascaval Cascaval | |
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSarmale speciale de Craciun
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Daca foile de vita sunt in saramura, le lasam la desarat aproximativ 30 de minute. Apoi le oparim pentru aproximativ 30-40 de minute.
2. Calim 6-8 minute carnea pentru sarmale impreuna cu ceapa galbena tocata marunt, paprika afumata, nucsoara macinata si usturoiul tocat marunt. Adaugam lintea scursa si asezonam cu putin piper macinat. Adaugam in compozitie cateva linguri de sos de rosii pentru a lega amestecul.
3. Impaturim foile de vita cu compozitia de sarmale, le punem intr-un vas pentru cuptor si acoperim cu restul de sos de rosii cu pulpa amestecat cu apa, cat sa fie acoperite toate sarmalele.
4. Introducem la cuptor la mijloc / foc mediu pentru aproximativ 1 ora si 30 de minute, daca sunt 2 straturi de sarmale. Daca sunt 3 straturi, le mai lasam inca 15 minute. Verificam dupa 1 ora daca mai e lichid suficient si, daca e cazul, mai adaugam apa.
Se servesc fierbinti, cu cascaval ras deasupra. Pofta mare!
Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.