meriți să fii surprins
Sarmale speciale de Craciun

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Carne tocata Carne tocata
40 bucati bucata Foi de vita de vie Foaie de vita de vie
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
2 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
(afumata)
0,5 lingurite lingurita Nucsoara Nucsoara
(macinata)
240 g g Linte Linte
4 catei catel Usturoi Usturoi
400 g g Rosii pasate Rosii pasate
150 g g Cascaval Cascaval
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Sarmale speciale de Craciun

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(4)

Mod de preparare

1. Daca foile de vita sunt in saramura, le lasam la desarat aproximativ 30 de minute. Apoi le oparim pentru aproximativ 30-40 de minute.

2. Calim 6-8 minute carnea pentru sarmale impreuna cu ceapa galbena tocata marunt, paprika afumata, nucsoara macinata si usturoiul tocat marunt. Adaugam lintea scursa si asezonam cu putin piper macinat. Adaugam in compozitie cateva linguri de sos de rosii pentru a lega amestecul.

3. Impaturim foile de vita cu compozitia de sarmale, le punem intr-un vas pentru cuptor si acoperim cu restul de sos de rosii cu pulpa amestecat cu apa, cat sa fie acoperite toate sarmalele.

4. Introducem la cuptor la mijloc / foc mediu pentru aproximativ 1 ora si 30 de minute, daca sunt 2 straturi de sarmale. Daca sunt 3 straturi, le mai lasam inca 15 minute. Verificam dupa 1 ora daca mai e lichid suficient si, daca e cazul, mai adaugam apa.

Se servesc fierbinti, cu cascaval ras deasupra. Pofta mare!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.