
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSarmale ardelenesti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Trecem costita prin masina de tocat si o amestecam cu carnea, condimentele si orezul.
2. Desfacem varza in foi, luam cate o foaie mare, punem amestecul de carne si o rulam formand sarmale mari de marimea unui pumn mai mic.
3. Asezam sarmalele intr-o tava cu margini inalte, punem intre verzele umplute bucati de carnati, de costita taiata bucati potrivite si de pastrama, apoi tocam varza ramasa si o adaugam deasupra, acoperim cu apa, condimentam, acoperim vasul cu un capac sau o folie de aluminiu si il punem la cuptor timp de 1 ora si jumatate la o temperatura de 160 ° C. Din cand in cand adaugam apa, daca este nevoie.
4. Dupa o ora si jumatate facem proba la varza pentru a vedea daca este fiarta si, daca este, adaugam pasta de tomate dizolvata cu vinul, rosiile in bulion si putina apa si lasam la cuptor inca 30-40 minute, pana se rumeste varza de deasupra.
Se serveste cate o sarma, alaturi de costita, carnat, 2 linguri de smantana deasupra si patrunjel verde tocat. Nu uitam mamaliga si ardeiul iute. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.