meriți să fii surprins
Sarmale ardelenesti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1500 g g Carne tocata Carne tocata
200 g g Costita afumata Costita afumata
300 g g Orez bob rotund Orez bob rotund
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
2 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
(dulce )
2 kg kg Varza murata Varza murata
5 foi foaie Foi de dafin Foaie de dafin
2 lingurite lingurita Piper negru Piper negru
1 linguri lingura Boia de ardei Boia de ardei
(dulce )
800 g g Kaiser Kaiser
800 g g Pastrama de porc Pastrama de porc
10 bucati bucata Carnati Carnati
200 g g Pasta de rosii Pasta de rosii
200 g g Rosii tocate Rosii tocate
1,5 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
300 ml ml Vin alb Vin alb
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
10 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
1 kg kg Smantana 20% Smantana 20%

Sarmale ardelenesti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:45 h
(8)

Mod de preparare

1. Trecem costita prin masina de tocat si o amestecam cu carnea, condimentele si orezul.

2. Desfacem varza in foi, luam cate o foaie mare, punem amestecul de carne si o rulam formand sarmale mari de marimea unui pumn mai mic.

3. Asezam sarmalele intr-o tava cu margini inalte, punem intre verzele umplute bucati de carnati, de costita taiata bucati potrivite si de pastrama, apoi tocam varza ramasa si o adaugam deasupra, acoperim cu apa, condimentam, acoperim vasul cu un capac sau o folie de aluminiu si il punem la cuptor timp de 1 ora si jumatate la o temperatura de 160 ° C. Din cand in cand adaugam apa, daca este nevoie.

4. Dupa o ora si jumatate facem proba la varza pentru a vedea daca este fiarta si, daca este, adaugam pasta de tomate dizolvata cu vinul, rosiile in bulion si putina apa si lasam la cuptor inca 30-40 minute, pana se rumeste varza de deasupra.

Se serveste cate o sarma, alaturi de costita, carnat, 2 linguri de smantana deasupra si patrunjel verde tocat. Nu uitam mamaliga si ardeiul iute. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.