
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSendvisuri de inghetata pentru Valentines Day
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Amesteca faina, cacao si zaharul. Topeste ciocolata de casa cu untul. Lasa-le putin la racit, apoi amesteca-le rapid cu ingredientele uscate pentru a forma un aluat. Inveleste-l in folie de plastic si lasa-l sa se odihneasca in jur de 30 de minute.
2. Incalzeste cuptorul la 180°C si asaza hartie de copt intr-o tava.
3. Intinde aluatul pe o suprafata infainta pana capata o grosime de 3-4 mm, apoi taie 24 de cercuri (diametru aprox. 5- 6 cm). Transfera in tava si coace lacuptor, pe raftul din mijloc, timp de 10 - 15 minute. Scoate apoi tava din cuptor si las-o la racit.
4. Dezgheata usor inghetata. Pe o tava sau o farfurie intinsa desfasoara folie de platic si pune un inel de bucatar (diametu de 6 cm) deasupra. Asaza inghetata uniform in interiorul inelului pana la o inaltime de 2 - 3 cm, apoi indeparteaza inelul. Procedeaza in acelasi mod pentru 12 portii de inghetata, apoi introdu-le in congelator.
5. Amesteca zaharul pudra cu cateva picaturi de apa pentru a forma o glazura groasa. Imparte-o la trei si coloreaza doua treimi cu colorantul alimentar, o parte cu roz iar cealalata cu rosu. Decoreaza jumatate din biscuiti cu inimioare din glazura mari si mici, dupa cum crezi, folosind un pistol de decorativ cu varf round, de dimensiune mijlocie.
6. Pentru servire asaza un blocurile de inghetata pe biscuitii nedecorati si pune-i desupra pe cei decorati. Se serveste imediat!