meriți să fii surprins
Croissant circular cu glazura

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

680 g g Aluat Aluat
(pentru croissant)
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
80 g g Zahar Zahar
40 g g Amidon Amidon
500 ml ml Lapte Lapte
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
80 g g Ciocolata Ciocolata
125 g g Zmeura Zmeura
50 g g Zahar Zahar
5 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
35 ml ml Apa Apa
15 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
Ciocolata Ciocolata
(pentru glazurare)

Croissant circular cu glazura

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

50 min
(163)

Mod de preparare

Pasul 1

Portioneaza aluatul (340g) proaspat scos din tub in 6 parti egale. Pune fiecare rulou intr-un inel cu diametrul de 7 cm.

Pune rolurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la 200° C, timp de 20 -25 minute sau pana se rumenesc la exterior. Procedeaza la fel si cu celalalt aluat (340g). 

Pasul 2

Pune galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul intr-un vas si amesteca.

Toarna laptele si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza astfel incat sa nu faca cocoloase. Pune vasul pe foc si amesteca continuu pana se ingroasa.

Cand s-a ingrosat, adauga zaharul vanilinat si ciocolata. Amesteca pana se formeaza crema fina de ciocolata.

Transfera crema intr-un bol, acopera bolul cu folie alimentara si lasa crema sa se raceasca. 

Pasul 3

Pune zmeura impreuna cu zaharul si zeama de lamaie intr-un vas, pe foc. Lasa sa dea in clocot. Apoi adauga gelatina hidratata (hidrateaza 5 g de gelatina in 35 ml de apa rece).

Strecoara si  lasa sa se raceasca pana in momentul folosirii. 

Pasul 4

Gaureste rulourile pe lateral si umple-le cu jeleu de zmeura si cu crema de ciocolata, cu ajutorul unui posh. Apoi topeste ciocolata si introdu-le in ciocolata topita.

Croissant circular cu glazura
50 min

Croissant circular cu glazura

Ingrediente

Aluat (pentru croissant)
680 g
Galbenus
4 bucata
Zahar
80 g
Amidon
40 g
Lapte
500 ml
Zahar vanilat
1 plic
Ciocolata
80 g
Zmeura
125 g
Zahar
50 g
Gelatina alimentara
5 g
Apa
35 ml
Zeama de lamaie
15 ml
Ciocolata (pentru glazurare)
Croissant circular cu glazura
30 min

Pasul 1

Pas 1 - Croissant circular

Portioneaza aluatul (340g) proaspat scos din tub in 6 parti egale. Pune fiecare rulou intr-un inel cu diametrul de 7 cm.

Pune rolurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la 200° C, timp de 20 -25 minute sau pana se rumenesc la exterior. Procedeaza la fel si cu celalalt aluat (340g). 

Aluat (pentru croissant): 680 g
Croissant circular cu glazura
10 min

Pasul 2

Pas 2 - Crema de ciocolata

Pune galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul intr-un vas si amesteca.

Toarna laptele si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza astfel incat sa nu faca cocoloase. Pune vasul pe foc si amesteca continuu pana se ingroasa.

Cand s-a ingrosat, adauga zaharul vanilinat si ciocolata. Amesteca pana se formeaza crema fina de ciocolata.

Transfera crema intr-un bol, acopera bolul cu folie alimentara si lasa crema sa se raceasca. 

Galbenus: 4 bucata
Zahar: 80 g
Amidon: 40 g
Lapte: 500 ml
Zahar vanilat: 1 plic
Ciocolata: 80 g
Croissant circular cu glazura
5 min

Pasul 3

Pas 3 - Jeleu de zmeura

Pune zmeura impreuna cu zaharul si zeama de lamaie intr-un vas, pe foc. Lasa sa dea in clocot. Apoi adauga gelatina hidratata (hidrateaza 5 g de gelatina in 35 ml de apa rece).

Strecoara si  lasa sa se raceasca pana in momentul folosirii. 

Zmeura: 125 g
Zahar: 50 g
Gelatina alimentara: 5 g
Apa: 35 ml
Zeama de lamaie: 15 ml
Croissant circular cu glazura
5 min

Pasul 4

Pas 4 - Asamblare croissant circular cu glazura

Gaureste rulourile pe lateral si umple-le cu jeleu de zmeura si cu crema de ciocolata, cu ajutorul unui posh. Apoi topeste ciocolata si introdu-le in ciocolata topita.

Ciocolata (pentru glazurare)
Croissant circular cu glazura

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4