Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
680 g g | Aluat
Aluat (pentru croissant) | |
4 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
80 g g | Zahar Zahar | |
40 g g | Amidon Amidon | |
500 ml ml | Lapte Lapte | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
80 g g | Ciocolata Ciocolata | |
125 g g | Zmeura Zmeura | |
50 g g | Zahar Zahar | |
5 g g | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | |
35 ml ml | Apa Apa | |
15 ml ml | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
Ciocolata
Ciocolata (pentru glazurare) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCroissant circular cu glazura
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Portioneaza aluatul (340g) proaspat scos din tub in 6 parti egale. Pune fiecare rulou intr-un inel cu diametrul de 7 cm.
Pune rolurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la 200° C, timp de 20 -25 minute sau pana se rumenesc la exterior. Procedeaza la fel si cu celalalt aluat (340g).
Pasul 2
Pune galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul intr-un vas si amesteca.
Toarna laptele si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza astfel incat sa nu faca cocoloase. Pune vasul pe foc si amesteca continuu pana se ingroasa.
Cand s-a ingrosat, adauga zaharul vanilinat si ciocolata. Amesteca pana se formeaza crema fina de ciocolata.
Transfera crema intr-un bol, acopera bolul cu folie alimentara si lasa crema sa se raceasca.
Pasul 3
Pune zmeura impreuna cu zaharul si zeama de lamaie intr-un vas, pe foc. Lasa sa dea in clocot. Apoi adauga gelatina hidratata (hidrateaza 5 g de gelatina in 35 ml de apa rece).
Strecoara si lasa sa se raceasca pana in momentul folosirii.
Pasul 4
Gaureste rulourile pe lateral si umple-le cu jeleu de zmeura si cu crema de ciocolata, cu ajutorul unui posh. Apoi topeste ciocolata si introdu-le in ciocolata topita.