meriți să fii surprins
Prajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

70 g g Unt Unt
50 g g Zahar Zahar
500 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
20 g g Amidon Amidon
50 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
2 bucati bucata Oua Ou
25 g g Zahar Zahar
30 g g Cacao Cacao
50 g g Ciocolata Ciocolata
200 g g Unt Unt
60 ml ml Apa Apa
4 bucati bucata Oua Ou
240 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
Zmeura Zmeura
Ciocolata Ciocolata
Afine Afine

Prajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(29617)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune intr-un bol untul (care este la temperatura camerei), zaharul pudra si omogenizeaza cu o spatula.

Adauga ricotta, amidonul si omogenizeaza din nou.

Adauga si smantana pentru frisca, zaharul vanilinat si cele 2 oua.

Amesteca bine cu o spatula si da compozitia de branza la frigider pana pregatesti compozitia pentru blatul de ciocolata.

Pasul 2

Pune un vas la bain marie pe foc. Adauga zaharul, cacao, ciocolata, untul, apa si amesteca pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia.

Adauga un ou din cele 4, amesteca si apoi adauga-le si pe celelalte 3 si amesteca din nou pana obtii o compozitie omogena.

La final, adauga faina si praful de copt si amesteca foarte bine totul.

Transfera compozitia intr-un bol si lasa la racit. 

Pasul 3

Pregateste o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, adauga jumatate din compozitia blatului de ciocolata, niveleaza bine cu o spatula, adauga cu lingura jumatate din compozitia de branza, pune zmeura proaspata din loc in loc, adauga din nou compozitia blatului de ciocolata (cealalta jumatate), niveleaza, pune si restul compozitiei de branza, niveleaza, presara ciocolata tocata, afine proaspete si da prajitura la cuptor, la 180°C, timp de 35 minute. 

Apoi, scoate prajitura, las-o sa se raceasca, taie si serveste.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure
60 min

Prajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure

Ingrediente

Unt
70 g
Zahar
50 g
Branza Ricotta
500 g
Amidon
20 g
Frisca lichida
50 ml
Zahar vanilat
1 plic
Ou
2 bucata
Zahar
25 g
Cacao
30 g
Ciocolata
50 g
Unt
200 g
Apa
60 ml
Ou
4 bucata
Faina
240 g
Praf de copt
1 plic
Zmeura
Ciocolata
Afine
Prajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure
10 min

Pasul 1

Pas 1 - Compozitia de branza

Pune intr-un bol untul (care este la temperatura camerei), zaharul pudra si omogenizeaza cu o spatula.

Adauga ricotta, amidonul si omogenizeaza din nou.

Adauga si smantana pentru frisca, zaharul vanilinat si cele 2 oua.

Amesteca bine cu o spatula si da compozitia de branza la frigider pana pregatesti compozitia pentru blatul de ciocolata.

Unt: 70 g
Zahar: 50 g
Branza Ricotta: 500 g
Amidon: 20 g
Frisca lichida: 50 ml
Zahar vanilat: 1 plic
Ou: 2 bucata
Prajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure
10 min

Pasul 2

Pas 2 - Compozitie blat de ciocolata

Pune un vas la bain marie pe foc. Adauga zaharul, cacao, ciocolata, untul, apa si amesteca pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia.

Adauga un ou din cele 4, amesteca si apoi adauga-le si pe celelalte 3 si amesteca din nou pana obtii o compozitie omogena.

La final, adauga faina si praful de copt si amesteca foarte bine totul.

Transfera compozitia intr-un bol si lasa la racit. 

Zahar: 25 g
Cacao: 30 g
Ciocolata: 50 g
Unt: 200 g
Apa: 60 ml
Ou: 4 bucata
Faina: 240 g
Praf de copt: 1 plic
Prajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure
40 min

Pasul 3

Pas 3 - Asamblare prajitura

Pregateste o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, adauga jumatate din compozitia blatului de ciocolata, niveleaza bine cu o spatula, adauga cu lingura jumatate din compozitia de branza, pune zmeura proaspata din loc in loc, adauga din nou compozitia blatului de ciocolata (cealalta jumatate), niveleaza, pune si restul compozitiei de branza, niveleaza, presara ciocolata tocata, afine proaspete si da prajitura la cuptor, la 180°C, timp de 35 minute. 

Apoi, scoate prajitura, las-o sa se raceasca, taie si serveste.

Pofta buna!

Zmeura
Ciocolata
Afine
Prajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3