
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 ml ml | Cognac Cognac | ||
500 g g | Zahar Zahar | ||
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | ||
15 ml ml | Apa minerala Apa minerala | ||
90 g g | Unt Unt | ||
150 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
Coaja de lamaie
Coaja de lamaie (dupa gust) | |||
500 g g | Fructe de padure Fructe de padure | ||
1 linguri lingura | Zahar vanilat Zahar vanilat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta cu fructe de padure
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se cerne faina deasupra mesei de preparare a aluatului, se face o scobitura in mijlocul gramajoarei de faina in care se adauga 1 lingurita de zahar vanilat, coaja de lamaie, sarea, lingurita de apa rece, oul si untul moale. Se framanta bine, iar alutul obtinut se aduna sub forma de bulgare si se lasa la frigider timp de minim 2 ore pentru fragezire.
Se intinde o foaie groasa de 1-2 cm, apoi se se decupeaza din aceasta o bucata ceva mai mare decat forma in care se va coace aluatul. Forma, de preferat cu margini cat mai joase, se unge cu unt, apoi se adauga bucata decupata de aluat si se apasa cu degetul pe margini ca sa se formeze o mica bordura. Aluatul ce iese in afara bordurii se taie. Pentru ca aerul de dedesubt sa nu umfle aluatul, acesta este intepat de 4-5 ori cu varful unui cutit si tot din acelasi motiv se adauga deasupra aluatului o hartie unsa cu unt pe care se aseaza boabe de mazare, fasole sau porumb care vor apasa aluatul. Se tine la foc mediu timp de 25 de minute, dupa care se scot hartia si boabele, se unge blatul cu ou batut si se mai lasa cateva minute. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Fructele se curata, se spala intr-o apa si se scurg bine. Se aseaza pe blatul tartei, iar pe deasupra se toarna un sirop gros de zahar amestecat cu cognac sau un jeleu de fructe. Vin recomandat: Chateau du Portail.