meriți să fii surprins
Orecchiette cu bresaola si rucola

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

400 g g Paste orecchiette Paste orecchiette
2 catei catel Usturoi Usturoi
0,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
200 g g Rucola Rucola
150 g g Bresaola Bresaola
100 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
30 g g Unt Unt
80 g g Parmezan Parmezan

Orecchiette cu bresaola si rucola

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(6)

Mod de preparare

Punem la fiert o oala de apa cu sare, pentru a fierbe pastele.

Intre timp, incepem sa gatim sosul pentru paste. Intr-o tigaie incinsa calim usturoi in unt, apoi adaugam un polonic din apa in care fierb pastele, o lingura de mascarpone si amestecam bine.

Taiem bresaola julienne subtire si o adaugam in tigaia cu branza si usturoi.

Imediat ce pastele sunt fierte, le punem in tigaie si sotam, cu atentie sa avem totusi un sos lichid in tigaie. Pentru a avea o portie de paste al dente, va recomand sa fierbeti pastele cu 3 minute mai putin fata de timpul indicat pe cutie, iar aceste 3 minute vor fi recuperate in tigaia cu sos, ceea ce face ca pastele noastre sa ia gustul sosului din tigaie.

In momentul in care pastele au ajuns la consistenta dorita si sosul este cremos, adaugam rucola spalata, patrunjelul tocat marunt si parmezanul ras, sotam si servim fierbinte.

Spor la gatit!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.