meriți să fii surprins
Fusilloni & Cheese

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

500 ml ml Lapte Lapte
50 g g Unt Unt
50 g g Faina Faina
100 g g Parmezan Parmezan
120 g g Branza cu trufe Branza cu trufe
(Toma)
400 g g Fusilloni Fusilloni
25 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
100 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

Fusilloni & Cheese

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(66)

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem la fiert laptele, iar intr-o tigaie topim untul si imediat ce acesta este topit, adaugam faina. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam untul si faina peste laptele care fierbe. Adaugam parmezanul ras si lasam deoparte.

Fierbem pastele in apa cu sare, iar cat se fierb pastele, dam branza Toma pe razatoarea mare si rupem mozzarella in bucati mai mici. Intr-un pahar de blender punem patrunjelul cu ulei si un strop de apa, mixam si strecuram, iar lichidul obtinut il turnam peste pastele fierte, in timp ce amestecam totul cu branza.

Adaugam sosul Bechamel, amestecam bine, apoi punem totul intr-o tava de servire si introducem la cuptorul incins la 160°C timp de 30 de minute.

Lasam pastele sa se gratineze si le servim fierbinti, proaspat scoase din cuptor.

Pofta buna!