Supa crema de morcov cu mar

Supa crema de morcov cu mar

DificultateMedie
Gatire60 min

Mod de preparare

    Pasul 1

    Mai intai pregatesti legumele: curata morcovii si taie-i rondele, taie telina cubulete, la fel si merele, pe care le decojesti inainte de a le taia. Taie ceapa pestisori.

    Pune toate legumele intr-o tava, stropeste-le cu ulei. Condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor.

    Coace legumele 30-40 minute la 180°C sau pana furculita intra cu usurinta in morcovi si telina.

    Pasul 2

    Pregateste intre timp o supa de pui sau de legume, folosind un cub BIO.

    Pasul 3

    Cand legumele sunt coapte, da totul printr-un blender de mare putere, pana ai o supa foarte cremoasa.

    Serveste supa crema de morcov si mar cu paine prajita, crutoane sau grisine. Pentru crutoane, taie o bagheta felii sau cubulete. Stropeste foarte bine cu ulei de masline, condimenteaza cu sare, piper, boia afumata, ierburi aromatice. Coace in tava, pe hartie de copt, 10-12 minute in cuptorul incins la 200°C, pana crutoanele sunt rumenite si crocante.

    Sa iti fie de cel mai bine si pofta buna!

    Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.