Mod de preparare
- Pasul 1
Mai intai pregatesti legumele: curata morcovii si taie-i rondele, taie telina cubulete, la fel si merele, pe care le decojesti inainte de a le taia. Taie ceapa pestisori.
Pune toate legumele intr-o tava, stropeste-le cu ulei. Condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor.
Coace legumele 30-40 minute la 180°C sau pana furculita intra cu usurinta in morcovi si telina.
Pasul 2Pregateste intre timp o supa de pui sau de legume, folosind un cub BIO.
Pasul 3Cand legumele sunt coapte, da totul printr-un blender de mare putere, pana ai o supa foarte cremoasa.
Serveste supa crema de morcov si mar cu paine prajita, crutoane sau grisine. Pentru crutoane, taie o bagheta felii sau cubulete. Stropeste foarte bine cu ulei de masline, condimenteaza cu sare, piper, boia afumata, ierburi aromatice. Coace in tava, pe hartie de copt, 10-12 minute in cuptorul incins la 200°C, pana crutoanele sunt rumenite si crocante.
Sa iti fie de cel mai bine si pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.