meriți să fii surprins
Supa de rosii

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Painea padurarului Painea padurarului
60 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
200 g g Telina Telina
500 g g Rosii Rosie
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 legaturi legatura Busuioc Busuioc
(proaspat)
200 g g Morcovi Morcov
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena

Supa de rosii

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(23)

Mod de preparare

Curatam si taiem in cubulete morcovii, telina si ceapa. Intr-o oala mai mica punem ceapa la calit (atentie, nu trebuie sa se rumeneasca!) si adaugam apoi telina si morcovii.

Taiem cubulete rosiile, cu pielita cu tot. De asemenea, curatam si taiem doi catei de usturoi. Adaugam apa fierbinte, iar apoi jumatate din cantitatea de rosii. Lasam sa fiarba, dupa care adaugam o jumatate din legatura de busuioc si restul de rosii.

Dupa ce toate rosiile au fiert bine, le pasam, adaugam restul de busuioc si uleiul de masline.

Pentru un succes garantat, se serveste cu paine prajita unsa cu un catel de usturoi. Aceasta este o reteta din regiunea italiana Toscana. Buon viaggio si buon appetito!