
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
100 g g | Zahar Zahar | |
50 g g | Amidon Amidon | |
500 ml ml | Lapte Lapte | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
75 g g | Unt Unt | |
2 pachete pachet | Aluat Aluat | |
Apa Apa | ||
Zahar pudra
Zahar pudra (pentru ornat) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRulouri cu crema de vanilie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru inceput, pregateste crema de vanilie.
Adauga galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un vas (vasul nu trebuie sa fie pe foc). Omogenizeaza bine cu un tel. Adauga amidonul si amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Apoi adauga laptele si zaharul vanilinat si amesteca din nou pana se omogenizeaza. Da drumul la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.
Cand s-a ingrosat, opreste focul si adauga untul, amestecand in continuare pana se topeste untul.
Dupa ce ai facut crema, transfer-o intr-un bol si pregateste rulourile.
Pasul 2
Intinde aluatul, unge cu putina apa toata suprafata aluatului, taie fasii (verticale) si ruleaza pe formele de rulou. Rularea incepe de la varf spre baza, iar aluatul se va distribui astfel incat fasia sa vina putin deasupra partii rulate anterior.
Dupa ce ai terminat de rulat tot aluatul, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, pune rulourile in tava si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 175°C, timp de 15 minute.
Dupa ce ai scos rulourile, lasa-le sa se raceasca, pune crema intr-un posh si umple rulourile.
Pudreaza cu zahar si serveste. Pofta buna!