meriți să fii surprins
Rulouri cu crema de vanilie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
100 g g Zahar Zahar
50 g g Amidon Amidon
500 ml ml Lapte Lapte
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
75 g g Unt Unt
2 pachete pachet Aluat Aluat
Apa Apa
Zahar pudra Zahar pudra
(pentru ornat)

Rulouri cu crema de vanilie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(262)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru inceput, pregateste crema de vanilie. 

Adauga galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un vas (vasul nu trebuie sa fie pe foc). Omogenizeaza bine cu un tel. Adauga amidonul si amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Apoi adauga laptele si zaharul vanilinat si amesteca din nou pana se omogenizeaza. Da drumul la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.

Cand s-a ingrosat, opreste focul si adauga untul, amestecand in continuare pana se topeste untul.  

Dupa ce ai facut crema, transfer-o intr-un bol si pregateste rulourile. 

Pasul 2

Intinde aluatul, unge cu putina apa toata suprafata aluatului, taie fasii (verticale) si ruleaza pe formele de rulou. Rularea incepe de la varf spre baza, iar aluatul se va distribui astfel incat fasia sa vina putin deasupra partii rulate anterior.

Dupa ce ai terminat de rulat tot aluatul, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, pune rulourile in tava si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 175°C, timp de 15 minute.

Dupa ce ai scos rulourile, lasa-le sa se raceasca, pune crema intr-un posh si umple rulourile.

Pudreaza cu zahar si serveste. Pofta buna!

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Rulouri cu crema de vanilie
60 min

Rulouri cu crema de vanilie

Ingrediente

Galbenus
4 bucata
Zahar
100 g
Amidon
50 g
Lapte
500 ml
Zahar vanilat
1 plic
Unt
75 g
Aluat
2 pachet
Apa
Zahar pudra (pentru ornat)
Rulouri cu crema de vanilie
25 min

Pasul 1

Pas 1 - Crema de vanilie

Pentru inceput, pregateste crema de vanilie. 

Adauga galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un vas (vasul nu trebuie sa fie pe foc). Omogenizeaza bine cu un tel. Adauga amidonul si amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Apoi adauga laptele si zaharul vanilinat si amesteca din nou pana se omogenizeaza. Da drumul la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.

Cand s-a ingrosat, opreste focul si adauga untul, amestecand in continuare pana se topeste untul.  

Dupa ce ai facut crema, transfer-o intr-un bol si pregateste rulourile. 

Galbenus: 4 bucata
Zahar: 100 g
Amidon: 50 g
Lapte: 500 ml
Zahar vanilat: 1 plic
Unt: 75 g
Rulouri cu crema de vanilie
35 min

Pasul 2

Pas 2 - Rulouri

Intinde aluatul, unge cu putina apa toata suprafata aluatului, taie fasii (verticale) si ruleaza pe formele de rulou. Rularea incepe de la varf spre baza, iar aluatul se va distribui astfel incat fasia sa vina putin deasupra partii rulate anterior.

Dupa ce ai terminat de rulat tot aluatul, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, pune rulourile in tava si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 175°C, timp de 15 minute.

Dupa ce ai scos rulourile, lasa-le sa se raceasca, pune crema intr-un posh si umple rulourile.

Pudreaza cu zahar si serveste. Pofta buna!

Aluat: 2 pachet
Apa
Zahar pudra (pentru ornat)
Rulouri cu crema de vanilie

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2