meriți să fii surprins
Hachis Parmentier

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

300 g g Carne de vita Carne de vita
80 g g Ceapa Ceapa
80 g g Morcovi Morcov
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
100 ml ml Sos de rosii Sos de rosii
60 ml ml Vin rosu Vin rosu
0,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
400 g g Cartofi Cartof
150 ml ml Lapte Lapte
100 g g Unt Unt
150 g g Branza cu trufe Branza cu trufe
(Toma)
150 g g Branza moale Branza moale
(Neufchatel)

Hachis Parmentier

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(78)

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa si morcovii, curatam cartofii si tocam marunt patrunjelul. Intr-o cratita punem morcovii si ceapa la calit in ulei de masline. Cand incep sa prinda culoare, adaugam cuburile de carne si gatim la foc mediu pana cand incepe sa sfaraie. Adaugam vinul rosu, lasam alcoolul sa se evapore, apoi punem sosul de rosii si lasam la foc mic sa fiarba cel putin o ora.

Cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert pentru piure. Imediat ce cartofii sunt gata, ii pasam si ii amestecam cu lapte si unt, iar in plus adaugam patrunjel tocat marunt.

Imediat ce carnea este gatita, sosul legat si piureul gata, asezam tocana intr-un vas termorezistent, acoperim cu piure de cartofi si branza taiata in bucati mici. Punem in cuptorul incins pe functia de gratinare si lasam la cuptor pana cand piureul devine auriu si se gratineaza branza.

Servim fierbinte, pofta buna!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.