meriți să fii surprins
Mini Pancakes

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

200 ml ml Lapte Lapte
2 bucati bucata Oua Ou
2 lingurite lingurita Zahar vanilat Zahar vanilat
200 g g Faina Faina
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
100 ml ml Sirop de artar Sirop de artar
70 g g Unt Unt
1 lingurite lingurita Ulei Ulei

Mini Pancakes

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(70)

Mod de preparare

Intr-un bol incapator amestecam laptele, ouale, untul topit (20g), zaharul vanilat, folosind un tel.Adaugam faina, praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Mutam compozitia in sticla pentru sosuri sau intr-o punga pe care o taiem la un colt.

Incingem o tigaie anti-aderenta. O ungem cu foarte putin ulei, folosind o lingura de patiserie.

Spritam direct in tigaie mici cerculete de aluat, de cca 1 cm diametru. Coacem la foc mediu spremic.

Cand apar mici bule pe suprafata pancakes-urilor, le intoarcem folosind o spatula sau o scobitoare.

Cand terminam de copt tot aluatul, topim in aceeasi tigaie 40g unt. Punem toate pancakes in tigaie siamestecam astfel incat toate sa fie acoperite cu unt.

Le punem apoi in bolurile pentru servire. Le stropim cu sirop de artar/miere dupa gust si fructeproaspete sau toping-urile preferate.Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stiti despre reteta:Pentru cele mai bune rezultate, folositi fie o sticla pentru sosuri, pe care o gasiti la magazinelede produse din plastic. La fel de bine puteti folosi un sprit cu dui rotund sau o punga rezistenta,din cele cu inchidere etans, pe care o taiati la un colt.Aveti nevoie de o tigaie anti-aderenta, pe care o ungeti cu foarte putin ulei.Cel mai usor este sa intoarceti mini-pancakes folosind o scobitoare sau o spatula subtire.

Puteti folosi sirop de artar, sirop de agave, miere sau siropul preferat.Pentru ca folositi sirop, nu adaugati prea mult zagar in compozitie. Daca insa urmeaza sa mancatimini-pancakes cu lapte (la fel ca si cerealele) sau simple, cu fructe, puteti adauga maimult zahar in compozitie.In functie de numarul de persoane de la masa, puteti injumatati sau dubla foarte usorcantitatile.