Pui cu varza chinezeasca si orez cu ghimbir

Pui cu varza chinezeasca si orez cu ghimbir
DificultateScazuta
Timp de gatire45 min

Mod de preparare

    Pentru orezul cu ghimbir fierbeti in apa cu sare 100 g orez cu bob lung prefiert Tiradell cu 1 bucata de ghimbir decojit (cca. 15 g), urmand instructiunile de pe ambalaj. Puteti folosi in loc de orez cu ghimbir taiteii Chow Mein Vitasia.

    Se curata varza chinezeasca, se taie cotorul alb si frunzele fasii late. Se curata ardeiul gras, se scot semintele si se taie fasii. Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie bucati si usturoiul se toaca.

    Se spala puiul, se usuca prin tamponare si eventual se curata de tendoane. Se taie in bucati potrivite si acestea se prajesc pe toate partile in unt incins. Se condimenteaza cu sare, piper si se scot. Se prajesc legumele in grasimea ramasa cca. 3 minute. Se sting cu vin licoros si supa, se condimenteaza cu 2 linguri sos Curry si se lasa sa dea in clocot. Se adauga puiul si se mai lasa pe foc cca. 10 minute, sub capac, sa se patrunda bine.

    Se adauga orezul si se lasa sa se incalzeasca. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, zeama de lamaie si restul de sos Curry.