
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | ||
250 g g | Orez bob lung
Orez bob lung (prefiert ) | ||
15 g g | Ghimbir Ghimbir | ||
4 linguri lingura | Curry Curry | ||
800 ml ml | Supa de pui Supa de pui | ||
75 ml ml | Vin licoros Vin licoros | ||
2 linguri lingura | Unt Unt | ||
500 g g | Piept de pui Piept de pui | ||
150 g g | Ardei gras rosu Ardei gras rosu | ||
1 bucati bucata | Varza China Varza China | ||
4 bucati bucata | Taitei cuiburi Taitei cuiburi | ||
1 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena |
Pui cu varza chinezeasca si orez cu ghimbir
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru orezul cu ghimbir fierbeti in apa cu sare 100 g orez cu bob lung prefiert Tiradell cu 1 bucata de ghimbir decojit (cca. 15 g), urmand instructiunile de pe ambalaj. Puteti folosi in loc de orez cu ghimbir taiteii Chow Mein Vitasia.
Se curata varza chinezeasca, se taie cotorul alb si frunzele fasii late. Se curata ardeiul gras, se scot semintele si se taie fasii. Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie bucati si usturoiul se toaca.
Se spala puiul, se usuca prin tamponare si eventual se curata de tendoane. Se taie in bucati potrivite si acestea se prajesc pe toate partile in unt incins. Se condimenteaza cu sare, piper si se scot. Se prajesc legumele in grasimea ramasa cca. 3 minute. Se sting cu vin licoros si supa, se condimenteaza cu 2 linguri sos Curry si se lasa sa dea in clocot. Se adauga puiul si se mai lasa pe foc cca. 10 minute, sub capac, sa se patrunda bine.
Se adauga orezul si se lasa sa se incalzeasca. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, zeama de lamaie si restul de sos Curry.