meriți să fii surprins
Budinca de vara cu fructe de padure

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 linguri lingura Suc de mere Suc de mere
250 g g Paine toast Paine toast
750 g g Fructe congelate Fructe congelate

Budinca de vara cu fructe de padure

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(10)

Mod de preparare

Fructele de padure se decongeleaza si se indulcesc cu 150 g zahar pudra si cu sucul de mere.

Feliile de paine se taie fiecare in cate doua triunghiuri. Se asaza, apoi, intr-un bol cu marginile inalte(de aproximativ 900 ml), astfel incat baza si marginile feliilor de paine sa fie lipite una de alta. Daca raman spatii goale, acestea se pot umple cu bucatele de toast.

Din sucul lasat de fructele de padure indulcite, se pastreaza aproximativ 8 linguri. Restul de suc, impreuna cu fructele, se toarna peste painea asezata in bol. Deasupra se pun feliile de toast ramase, insiropate cu putin suc. Restul de suc se pune la racit.

Budinca astfel rezultata se acopera cu o farfurie, peste care se pune o mică greutate, pentru a presa preparatul. Se lasa sa stea peste noapte la frigider.

Inainte de servire, se rastoarna budinca, cu grija, din castron, intr-o farfurie adanca. Sucul pastrat se poate pulveriza deasupra preparatului. Se serveate cu inghetata de vanilie Noblissima.