
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
800 g g | Capsuni Capsuni | |
80 g g | Zahar Zahar | |
0,5 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
1 - 2 linguri lingura | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
50 g g | Seminte de chia Seminte de chia |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDulceata de capsune cu chia
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Spala foarte bine fructele si curata-le de coaja. Da-le prin blender, pe functia pulse, cateva secunde, pentru a le marunti, fara a le face piure.

Pasul 2
Pune capsunele intr-o oala cu fund dublu. Adauga zaharul, vanilia, zeama de lamaie.
Pune oala pe foc, la foc mediu, 10-12 minute sau pana capsunele sunt moi. Amesteca din cand in cand.
Fructele trebuie sa lasa sirop, pe care il lasi sa clocoteasca.

Pasul 3
Adauga semintele de chia, amesteca foarte bine. Mai pune pe foc 2-3 minute, la foc mare. Trage de pe foc, lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Pe masura ce sa raceste, dulceata de capsune si chia se intareste si se gelifiaza. Dupa gust, mai poti adauga miere sau sirop de artar/agave, daca doresti o dulceata mai dulce.
Toarna dulceata in borcane. Dulceata de capsune cu chia se pastreaza foarte bine 7-10 zile la frigider.
Dulceata de capsune cu chia merge perfecta alaturi de paine prajita, dar si pe niste papanasi fierti deliciosi, in clatite, pe pancakes sau in terciul de ovaz preferat.
Sa iti fie de cel mai bine!

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Aceasta dulceata de capsune cu chia este vegana. Poti controla foarte usor cantitatea de zahar si poti sa o faci chiar sugar-free daca ai capsune foarte coapte si aromate. Pentru ca e atat de rapid de facut, faci portii mici si o ai mereu proaspata. Pentru ca se inmoaie in siropul lasat de capsune, semintele de chia se umfla de pana la 10 ori. Astfel ai un gem de capsune cu textura de jeleu obtinut in mod natural, dar cu timp minim de fierbere. Timpul mai mic de fierbere inseamna ca fructele isi pastreaza mai bine aroma si dulceata de capsune cu chia are o aroma super intensa fresh.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.