meriți să fii surprins
Crumble cu caise

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Retetele de crumble cu fructe sunt printre cele mai simple retete de deserturi. Se pregatesc repede si partea faina e ca reteta poate fi adaptata la o multime de ingrediente. De exemplu, se poate folosi faina de migdale in locul celei de grau, pentru o varianta fara gluten. Alaturi de caise pot fi puse si alte fructe, in functie de preferinte, iar in loc de nuci puteti opta pentru alune, migdale, fistic. O multime de posibilitati, in functie de ce aveti in casa!

Ingrediente

umplutura

14 bucati bucata Caise Caisa
60 g g Zahar brun Zahar brun
1 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie
0,5 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata

aluat

200 g g Faina Faina
100 g g Zahar brun Zahar brun
120 g g Unt Unt
Scortisoara Scortisoara
(dupa gust)
50 g g Miez de nuca Miez de nuca

Crumble cu caise

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(4)

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 190 grade C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. Se poate folosi si o tava patrata sau dreptunghiulara, in functie de ce aveti la indemana.

Pentru inceput ne ocupam de umplutura. In tava punem caisele taiate in doua si fara samburi, zaharul, zeama de la lamaie si scortisoara. Amestecam putin si lasam deoparte.

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru aluat: faina, untul topit, zaharul si scortisoara. Amestecam putin, cat sa omogenizam ingredientele. Distribuim acest aluat peste caisele din tava, iar pe deasupra punem nuci tocate mare din cutit.

Punem tava la cuptor si coacem aproximativ 45 de minute.

Acest minunat crumble cu caise se serveste cald, chiar fierbinte, impreuna cu fructe proaspete si obligatoriu cu inghetata. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.