Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
umplutura
14 bucati bucata | Caise Caisa | |
60 g g | Zahar brun Zahar brun | |
1 bucati bucata | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
0,5 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata |
aluat
200 g g | Faina Faina | |
100 g g | Zahar brun Zahar brun | |
120 g g | Unt Unt | |
Scortisoara
Scortisoara (dupa gust) | ||
50 g g | Miez de nuca Miez de nuca |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCrumble cu caise
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 190 grade C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. Se poate folosi si o tava patrata sau dreptunghiulara, in functie de ce aveti la indemana.
Pentru inceput ne ocupam de umplutura. In tava punem caisele taiate in doua si fara samburi, zaharul, zeama de la lamaie si scortisoara. Amestecam putin si lasam deoparte.
Intr-un bol amestecam ingredientele pentru aluat: faina, untul topit, zaharul si scortisoara. Amestecam putin, cat sa omogenizam ingredientele. Distribuim acest aluat peste caisele din tava, iar pe deasupra punem nuci tocate mare din cutit.
Punem tava la cuptor si coacem aproximativ 45 de minute.
Acest minunat crumble cu caise se serveste cald, chiar fierbinte, impreuna cu fructe proaspete si obligatoriu cu inghetata. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.