meriți să fii surprins
Prajitura cu mure si mascarpone

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Poti inlocui zaharul din reteta cu sirop de artar sau putina miere. La fel de bine poti omite zaharul complet si il inlocuiesti cu o banana foarte bine coapta, pisata cu furculita. La capitolul fructe, poti folosi orice fructe aveti la indemana, proaspete sau congelate. Poti adauga in compozitie si stafide, caise confiate, bucati de ciocolata taiata grosier. Poti coace compozitia si sub forma de briose sau in aparatul pentru waffe. Cu ce inlocuiesti mascapone daca nu ai in frigider? Cu o crema de branza natur (200g) si 50g smantana.

Ingrediente

250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
100 g g Zahar Zahar
2 bucati bucata Oua Ou
85 g g Unt Unt
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 bucati bucata Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 praf praf Sare Sare
100 g g Zmeura Zmeura
100 g g Mure Mure

Prajitura cu mure si mascarpone

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(72)

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180°C si unge o tava cu diametrul de 22 cm cu putin unt.

Intr-un bol pune: mascarpone, ouale, untul topit, esenta de vanilie. Amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul, pana obtii o crema pufoasa.

Adauga zaharul, faina si praful de copt. Omogenizeaza compozitia astfel incat sa nu ramana cocoloase de faina. Este momentul sa adaugi si fructele. Le incorporezi incet, folosind o spatula.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 30 de minute sau pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos deasupra. Dupa coacere lasa sa se raceasca complet, apoi pudreaza cu zahar sau o lasi asa simpla.

Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.