meriți să fii surprins
Porc picant in 5 culori

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

450 g g Cotlet de porc Cotlet de porc
1 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
0,5 lingurite lingurita Chilli pudra Chilli pudra
4 linguri lingura Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
2 catei catel Usturoi Usturoi
Ghimbir Ghimbir
(dupa gust)
1 bucati bucata Morcovi Morcov
0,5 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
0,5 bucati bucata Ardei capia Ardei capia
50 g g Ciuperci Ciuperci
(shitake)
0,5 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
5 linguri lingura Sos de soia Sos de soia

Porc picant in 5 culori

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(28)

Mod de preparare

Taiati carnea felii subtiri, apoi o puneti intr-un bol. Adaugati 1/2 lingurita chili uscat si maruntit, lingurita de bicarbonat de sodiu si uleiul pentru wok si amestecati. Lasati la frigider timp de minim o ora.

Taiati toate legumele bastonase subtiri. Intr-o tigaie puneti 2-3 linguri de ulei pentru wok la incins, la foc maxim. Cand uleiul e incins foarte bine aruncati rapid usturoiul si ghimbirul apoi, imediat, carnea. Amestecati pana cand carnea devine aurie. Apoi adaugati, pe rand, legumele, in ordinea inversa gatirii lor (cu cat se gateste mai greu cu atat se adauga mai devreme): morcovul si amestecati, dovlecelul si ardeiul si amestecati. Ciupercile si amestecati, ceapa si amestecati. Adaugati sosul de soia si amestecati din nou. Toata operatiunea acesta trebuie sa dureze maxim trei minute dupa ce ati adaugat morcovul, astfel legumele isi vor patra textura si culoarea.

Serviti alaturi de orez basmati. Pofta buna!