meriți să fii surprins
Pomme du Sima Bio

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

10 bucati bucata Mere Mar
25 g g Scortisoara Scortisoara
4 bucati bucata Oua Ou
1 pachete pachet Foietaj Foietaj
350 g g Zahar brun Zahar brun
(pentru caramel)
100 g g Zahar brun Zahar brun
(pentru oua)
30 ml ml Cognac Cognac
50 g g Unt Unt
100 Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
(pentru caramel)
25 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
(pentru montaj)
250 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
(pentru frisca)
3 g g Sare grunjoasa Sare grunjoasa
10 g g Piper negru Piper negru

Pomme du Sima Bio

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

55 min
(28)

Mod de preparare

Pentru acest preparat ai nevoie de mere bio, de preferat mere golden.

Merele curatate de coaja trebuie lasate putin in apa cu suc de lamaie.

Bate ouale cu zahar si scortisoara praf, apoi intinde aluatul de foietaj si taie benzi a cate 6 cm latime.

Sterge merele, da-le prin ouale batute, apoi asaza-le pe un capat de aluat si ruleaza.

Pune-le pe o tava de cuptor, presara zahar brun peste ele si coace-le la 180˚C in cuptorul incins, timp de 25 de minute.

Pentru caramel, topeste complet zaharul intr-o tigaie, iar apoi flambeaza-l cu coniac. Adauga smantana de gatit si, la final, untul. Lasa caramelul sa se raceasca.

Frisca e simpla! Bate smantana lichida cu mixerul, cu 150 g de zahar.

Acum iti ramane doar sa faci plating-ul si nu uita sa presari si putin piper macinat deasupra pentru un gust surprinzator.