meriți să fii surprins
Coliva traditionala

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

500 g g Arpacas Arpacas
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
150 g g Zahar Zahar
300 g g Miez de nuca Miez de nuca
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
2 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
150 g g Stafide Stafide
20 ml ml Esenta de rom Esenta de rom
20 ml ml Esenta de vanilie Esenta de vanilie
50 g g Biscuiti Biscuiti
50 g g Bomboane Bomboane
20 g g Mix nuci Mix nuci

Coliva traditionala

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(25)

Mod de preparare

Spalam foarte bine arpacasul, apoi, dupa ce e spalat si bine scurs de apa, masuram arpacasul. Pentru fiecare cana de arpacas punem 2 cani de apa. Adaugam si un praf de sare si punem la fiert, la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand, pana arpacasul este inflorit si foarte bine fiert si nu mai este lichid. Daca arpacasul nu este fiert si apa a scazut de tot, adaugam apa fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere.

Intre timp, punem la hidratat stafidele in apa calduta cu esenta de rom. Cand arpacasul este apoapre fiert, punem si zaharul, amestecam.

Punem apoi si restul ingredientelor: nucile tocate grosier, coaja de portocala si de lamaie, scortisoara, stafidele. Amestecam si mai dam cateva clocote cu toate impreuna.

Cat coliva este calda, o turnam in forma. Eu am folosit o forma cu pereti detasabili cu diametrul de 17 cm. Lasam coliva sa se raceasca si apoi o decoram cu biscuiti macinati, bombonele si nuci. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.