
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listColiva traditionala
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalam foarte bine arpacasul, apoi, dupa ce e spalat si bine scurs de apa, masuram arpacasul. Pentru fiecare cana de arpacas punem 2 cani de apa. Adaugam si un praf de sare si punem la fiert, la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand, pana arpacasul este inflorit si foarte bine fiert si nu mai este lichid. Daca arpacasul nu este fiert si apa a scazut de tot, adaugam apa fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere.
Intre timp, punem la hidratat stafidele in apa calduta cu esenta de rom. Cand arpacasul este apoapre fiert, punem si zaharul, amestecam.
Punem apoi si restul ingredientelor: nucile tocate grosier, coaja de portocala si de lamaie, scortisoara, stafidele. Amestecam si mai dam cateva clocote cu toate impreuna.
Cat coliva este calda, o turnam in forma. Eu am folosit o forma cu pereti detasabili cu diametrul de 17 cm. Lasam coliva sa se raceasca si apoi o decoram cu biscuiti macinati, bombonele si nuci. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.